Menu
  Feiten & Weetjes Ajax - Rostov

Feiten & Weetjes Ajax - Rostov

Ajax ontvangt dinsdag Rostov voor de heenwedstrijd in de play-offronde voor deelname aan de UEFA Champions League. Het duel wordt vanaf 20:45 uur gespeeld. In aanloop van Ajax – Rostov enkele feiten en weetjes over beide clubs.

* Ajax bereikte de play-offs voor deelname aan de Champions League door PAOK Saloniki te verslaan. Rostov was in de derde voorrondes te sterk voor RSC Anderlecht.

* Rostov boekte op 3 augustus 2016 bij Anderlecht zijn grootste Europese overwinning in de clubhistorie: 0-2. Eerder besloten beide clubs de ontmoeting in Rusland met een 2-2-gelijkspel.

* Zowel Ajax als Rostov beleefde een slechte generale aan de vooravond van hun eerste Europese ontmoeting. Ajax speelde zaterdag gelijk tegen Roda JC: 2-2. Rostov verloor vrijdag in de Premjer-Liga met 3-2 van Zenit Sint-Petersburg.

* Rostov staat na drie competitierondes zevende in de Premjer-Liga. Ajax is na twee speelrondes in de Eredivisie de nummer 5.

* Ajax en Rostov treffen elkaar voor het eerst in Europees verband. Rostov stond in officieel verband ook nooit eerder tegenover een Nederlandse opponent.

* Rostov eindigde afgelopen seizoen als nummer 2 in de Russische competitie. CSKA Moskou werd kampioen. Ook Ajax werd tweede, een plek achter kampioen PSV.  

* Ajax verloor al zijn vier voorgaande ontmoetingen met een Russische opponent. In de kwartfinale van de Europa League was Spartak Moskou in 2010-2011 te sterk. Ook in 1997-1998 was Spartak in de UEFA Cup over 2 duels te sterk voor de Ajacieden.

Bruno Silva is oud-speler van zowel Ajax als Rostov. In 2004 kwam de Uruguayaan tot 4 officiële duels voor Rostov. Tussen 2008 en 2010 droeg de verdediger in 31 officiële duels het Ajax-shirt.
Bruno Silva is oud-speler van zowel Ajax als Rostov. In 2004 kwam de Uruguayaan tot 4 officiële duels voor Rostov. Tussen 2008 en 2010 droeg de verdediger in 31 officiële duels het Ajax-shirt.

* Ajax slaagde er in de laatste drie ontmoetingen met Spartak Moskou niet in om te scoren.

* Ajax slaagde er drie keer in om zich via de voorrondes te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de CL. In het seizoen 2010-2011 werd Dynamo Kiev over twee duels geklopt. In 2003 werd Grazer AK verslagen. In 2005 werd Bröndby IF geslachtofferd door de Amsterdammers.

* Ajax is vijf Europese duels ongeslagen. Twee duels werden gewonnen en er werd drie keer gelijkgespeeld. Daarnaast is Ajax vijf Europese thuiswedstrijden ongeslagen: een keer winst en vier keer gelijk.

* In de huidige selectie speelden Jasper Cillessen en Davy Klaassen de meeste Europese duels als Ajacied: 30. Nick Viergever is met 44 Europese duels de meest ervaren selectiespeler, maar hij droeg in 32 optredens het AZ-shirt.

* William Collum fluit de eerste ontmoeting tussen Ajax en Rostov. De 37-jarige Schot had twee keer eerder de leiding bij een Europees duel van Ajax.

* Rostov werd opgericht in 1930 als Traktov Rostov. Ajax zag drie decennia eerder al het levenslicht, in 1900.

* Rostov won in 2013-2014 de enige hoofdprijs op zijn erelijst: de Russische beker. Ajax won de Nederlandse beker 18 keer.

* Rostov en Ajax treffen elkaar woensdag 24 augustus voor het beslissende duel in Rusland. Het returnduel wordt gespeeld in het 17.600 plaatsen tellende Olimp-2-stadion in Rostov.

Bestel je tickets online via onderstaande link.

TICKETS AJAX - ROSTOV

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl + Gerard van Hees (midden)