Menu
 ‘Join the Pipe’ watertap op Sportcomplex de Toekomst

‘Join the Pipe’ watertap op Sportcomplex de Toekomst

Aanstaande zondag wordt tijdens de ABN AMRO Future Cup op Sportpark de Toekomst een ‘Join the Pipe’ watertap in gebruik genomen. Het drinkwaterpunt zal officieel worden geopend door Ajax-directeur Rutger Arisz. Hij zal de aanvoerder van Ajax O17 vervolgens de eerste fles laten tappen. Het officiële moment start om 12:15 uur op het plein bij de ingang van het sportpark.

Duurzaam Ajax
Onder de noemer ‘Duurzaam Ajax’ is de club onlangs gestart met het inventariseren van concrete mogelijkheden om te verduurzamen. De eerste resultaten daarvan zijn met ingang van komend weekend zichtbaar voor het publiek. Naast het watertappunt komen er diverse afvalbakken, speciaal voor plastic afval. Het ingezamelde materiaal zal vanzelfsprekend gerecycled worden. 

‘Join the Pipe’
‘Join the Pipe’ promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. De tap op sportpark de Toekomst kan het gehele jaar door worden gebruikt door bezoekers.

Cape Town
Ieder geplaatst tappunt draagt bij aan een schoon-drinkwaterproject in ontwikkelingslanden. Met de komst van de tap op sportpark de Toekomst wordt tegelijkertijd een zelfde exemplaar gerealiseerd in Cape Town, Zuid-Afrika. 

Unieke Ajax-waterfles
Direct na de opening van de watertap worden onder het aanwezige publiek Ajax-waterflessen uitgedeeld. Deze gerecyclede, herbruikbare drinkflessen zijn in een zeer gelimiteerde oplage gemaakt en daardoor een heuse ‘gadget’.