Menu
 'Moeilijk in te schatten hoe sterk Legia is'

'Moeilijk in te schatten hoe sterk Legia is'

Ajax is maandagmiddag bij de loting gekoppeld aan het Poolse Legia Warschau. De Ajax-selectie keek hoe hun club als tweede wedstrijd uit de kokers werd gehaald. Peter Bosz: ,,Het wordt een weerzien met Valeri Qazaishvili die ik nog ken uit mijn Vitesse-tijd. Een heel goede speler.”

Voor de Ajacieden is Legia een oude bekende. Twee jaar geleden ging Ajax verder in de Europa League ten koste van de Poolse formatie, dankzij drie treffers (over-all) van Arek Milik en een van Nick Viergever. Bosz zelf kent de ploeg niet heel goed. Natuurlijk heeft hij de Champions League dit jaar wel gevolgd en heeft de trainer gezien dat de komende opponent aan vier punten genoeg had om door te gaan naar de Europa League. ,,Het is moeilijk in te schatten hoe Legia Warschau zich verhoudt tot de afgelopen tegenstanders van ons in de Europa League.”

Veel tegentreffers
De Poolse tegenstander kreeg in de groepsfase van de Champions League 24 tegentreffers te incasseren, maar mocht dankzij een 1-0-overwinning op Sporting Lissabon wel verder in Europa. ,,Dat was wel verrassend”, vond Bosz. ,,Dat ze winnen van Sporting is knap. Maar nogmaals, ik weet nu nog te weinig van Legia om in te kunnen schatten of we zwaar of licht hebben geloot. Als je het afzet tegen Borussia Mönchengladbach of Manchester United, dan had de loting zwaarder gekund. Dat wel.”

Klaassen ziet kansen
Ook aanvoerder Davy Klaassen vindt het lastig te zeggen of Ajax favoriet is.  ,,Ik heb ze half gevolgd in de Champions League. Daarin versloegen ze in die laatste wedstrijd Sporting, dus ze zullen wel wat kunnen. Maar ik denk ook dat wij een goede kans maken. Het is in elk geval een voordeel dat we eerst uit spelen, want in de tweede wedstrijd gaat het erom. Dan is het wel lekker dat je je eigen publiek erbij hebt.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst