Menu
 Winst Neres met Brazilië O20

Winst Neres met Brazilië O20

David Neres boekte afgelopen nacht met Brazilië onder 20 een benauwde zege op Venezuela op het Zuid-Amerikaans kampioenschap O20. In Ecuador tekende spits Felipe Vizeu in de slotminuten voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Het was de eerste Braziliaanse zege in de strijd om de Zuid-Amerikaanse titel en WK-kwalificatie.

De nieuwbakken Ajacied verliet het veld tijdens de wedstrijd kort voor een medische behandeling. De schade bleek gelukkig mee te vallen; Neres kon doorspelen. In de hectische slotfase, die aanbrak na de treffer van Vizeu, was de vleugelaanvaller betrokken bij een opstootje, waarbij een tegenstander een bloedneus opliep. Neres kwam er zonder kaart van af. In de blessuretijd werden wel twee Venezolanen van het veld gestuurd.

Met de zege op Venezuela greep Brazilië onder 20 zijn laatste kans op de continentale titel en kwalificatie voor het WK in Zuid-Korea. Brazilië bezet de vierde plek in de groep. Uiteindelijk plaatsen de beste vier beste ploeg van de poule, die uit zes landen bestaat, zich voor het jeugd-WK van 2017 in Zuid-Korea.

Donderdag en zaterdag wacht de Braziliaanse selectie nog twee WK-duels. Neres en zijn collega-talenten nemen het dan op tegen Argentinië en Colombia.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots/Zuma Sports Wire