Menu

0-10 kado voor Co

De jarige Co Adriaanse kreeg in de laatste voorbereidingswedstrijd voor het Amsterdam Tournament tien doelpunten kado van zijn spelers. RKHVV werd met dubbele cijfers verslagen. De wedstrijdbal werd per helikopter in het veld gebracht. De burgemeester van Huissen (spreek uit ´Huussen´) trapte af.

Op Maxwell na, had Adriaanse de beschikking over iedereen die in trainingskamp in De Lutte aanwezig was. Hij begon met Chivu als linksachter, Bergdolmo en Heitinga in het midden en de Tunesische stagiair Trabelsi op rechts in de verdediging. Arveladze begon in plaats van Zlatan in de spits. Aanvoerder Knopper stond op ´10´.

Adriaanse was tevreden over Heitinga en vond hem heel wat beter spelen dan donderdag tegen Vaassen. Zelf was Heitinga ook tevreden. Hij was meer ontspannen, gaf veel aanwijzingen in het veld en vroeg herhaaldelijk de bal.

In de eerste helft lag het tempo niet erg hoog. RKHVV kon weinig inbrengen tegen het spel van de Amsterdammers. Ajax wist vier keer te scoren, twee doelpunten kwamen van de voet van Knopper. Wamberto en Arveladze scoorden de andere twee goals.

In de tweede helft stelde Adriaanse, op Grim na, alle wissels op. Chivu schoof door naar linksbuiten, De Cler verving hem als linksachter. Pasanen en Yakubu namen het midden van de verdediging voor hun rekening. Zlatan en Machlas opereerden beiden in de spits. Galásek nam de aanvoerdersband over van Knopper.

Chivu: “In het Roemeens elftal speel ik ook linksback of linksmidden en dat gaat me goed af. Het maakt niet veel uit waar ik speel, als ik maar speel.”

Met de vele wissels kwamen ook meer doelpunten. Zlatan scoorde weer een hattrick. Van der Meyde zat er dichtbij, maar bleef steken op twee doelpunten.

Adriaanse is tevreden over de voorbereiding en het trainingskamp. “We hebben heel hard getraind, en het aantal blessures is achteraf meegevallen. Ik heb ongeveer in mijn hoofd hoe het team er komend seizoen uit gaat zien. Over Trabelsi ben ik ook tevreden. Ik heb een positieve indruk van hem. Dit wil echter niet zeggen dat we hem gaan kopen. We gaan wel snel over hem beslissen.”

Doelpunten 0-1 Arveladze ´10 0-2 Knopper ´18 0-3 Knopper ´27 0-4 Wamberto ´34 0-5 Machlas ´63 0-6 Zlatan ´75 0-7 Van der Meyde ´77 0-8 Van der Meyde ´82 0-9 Zlatan ´88 0-10 Zlatan ´89

Opstelling Ajax: Lobont (k), Trabelsi, Heitinga (Pasanen), Bergdolmo (Yakubu), Chivu, Cruz (Galásek), Knopper (c) (Machlas), Van der Vaart (O´Brien), Ikedia (Van der Meyde), Arveladze (Zlatan), Wamberto (De Cler). RKHVV: Van Bakel (k), De Hoop, Symons, Peters, Huisman, Berger, Braam, Zollinger, Braam, Meinicke, Geling, Vakkers, Vlietstra, Rijnbeek, Agus, Bolung, Vink, Van Kuppeveld, Scholten, Rozenboom, Bisseling.