Menu

1-0 binnen zes seconden

Er zijn binnenkort weer interlands te spelen. Normaal gesproken neemt het aantal Ajacieden op het trainingsveld dan danig af. Zo ook deze maandagochtend. Zes spelers en bijna evenzoveel mensen van de staf begaven zich naar het veld voor een behoorlijk zware training.

Yannis Anastasiou, Anthony Obodai, Daniël de Ridder en Julien Escudé meldden zich namens de A-selectie. Sebastian Rusculleda en Jerghinio Sahadewsing van Jong Ajax vulden de groep aan tot zes.

Een partijtje van drie tegen drie was het gevolg. Op het moment dat Ruud Krol het startsein gaf voor het partijtje gingen de 'hesjes', Escudé, Obodai en Anastasiou, er meteen vandoor op het kleine veldje. Daniël de Ridder was met zijn gedachten nog elders, vandaar dat er na enkele seconden al gescoord werd. ,,Hé Daniël, dat waren zes seconden", klokte Krol. ,,Zo snel is er volgens mij nog niet gescoord!"

De Ridder kon er om lachen en vervolgde het partijtje in opperste concentratie.

René Wormhoudt heeft niet voor niets de functie van conditietrainer en liet het groepje, zonder Anastasiou omdat hij de dag ervoor tegen AZ had gespeeld, nog een aantal korte sprints doen. Na het laatste fluitje vielen Escudé, Sahadewsing en De Ridder totaal uitgeput op het gras. Een aantal minuten bleef het stel voor pampus op het veld liggen, totdat De Ridder zich weer hervond en de anderen overeind hielp.

,,Gaat het wel?", werd Sahadewsing na afloop gevraagd. ,,Ja hoor", antwoordde de jongeling opgewekter dan hij eruit zag. Met een zak ballen op zijn rug strompelde de aanvaller richting kleedkamer. Leuk hoor, zo'n training met het eerste.