Menu
15 Ajacieden trefzeker in Eredivisie

15 Ajacieden trefzeker in Eredivisie

In aanloop naar Ajax – PSV, het duel waarmee de Ajacieden de tweede seizoenshelft zondag openen, wordt met Official Sponsor BDO deze week teruggeblikt op 2013. Dat levert een aantal opvallende feiten op. Zo herbergt de selectie van Frank de Boer de meeste doelpuntenmakers van de hele Eredivisie.

In de eerste seizoenshelft van 2013 - 2014 troffen maar liefst vijftien verschillende Ajacieden doel in de Eredivisie. Eigen doelpunten zijn hierbij buiten beschouwing gelaten. Vitesse volgt winterkampioen Ajax op de voet met veertien verschillende selectiespelers met (dit seizoen) bewezen scorend vermogen. Op een gedeelde derde plek staan PSV, NAC Breda, Heracles Almelo en PEC Zwolle. Deze selecties tellen tot nu toe dertien verschillende doelpuntenmakers.

Davy Klaassen besloot de eerste helft van 2013 - 2014 als clubtopscorer van Ajax. Mede door drie goals in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda staat de teller halverwege voor de middenvelder op zeven goals. Davy Klaassen besloot de eerste helft van 2013 - 2014 als clubtopscorer van Ajax. Mede door drie goals in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda staat de teller halverwege voor de middenvelder op zeven goals.

Davy Klaassen besloot de eerste seizoenshelft als clubtopscorer van Ajax in de Eredivisie. De middenvelder uit Hilversum liet de Ajacieden binnen en buiten de lijnen zeven keer juichen. Klaassen had voor die tussenstand in totaal tien wedstrijden nodig. Kolbeinn Sigthórsson maakte tot nu toe een doelpunt minder. Het moyenne van de IJslander ligt met zes goals in vijftien wedstrijden wel aanzienlijk lager dan dat van Klaassen. Siem de Jong is nummer drie op Ajax’ clubtopscorerslijst. De captain liep de eerste seizoenshelft met vijf goals in tien duels één op twee in de Eredivisie.

Ajax en BDO blikken in aanloop naar Ajax – PSV terug op de eerste seizoenshelft van 2013 – 2014. Accountantskantoor BDO sluit de reeks feiten binnenkort op verrassende wijze af.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst