Menu
18 spelers, 10 trainers en 5 keepers

18 spelers, 10 trainers en 5 keepers

Ondanks de afwezigheid van de internationals was het donderdag een drukte van belang op de Toekomst. Een gemixt team van Jong Ajax en Ajax 1 trainde onder leiding van liefst tien trainers. Aan individuele aandacht was dus geen gebrek.

Op steenworp afstand van de inmiddels oranjegekleurde Amsterdam ArenA trainde Ajax donderdagochtend op de Toekomst. Daags voor de oefeninterland Nederland - Zwitserland verblijven de Oranje-internationals Gregory van der Wiel en Vurnon Anita bij het Nederlands elftal. Ook de Ajacieden uit België (Alderweireld, Vertonghen) Denemarken (Eriksen), Kameroen (Enoh) en Uruguay (Lodeiro)zijn met hun nationale teams in voorbereiding op interlands. Thulani Serero, oorspronkelijk wel opgeroepen voor Zuid-Afrika, is deze dagen wel in Amsterdam om na zijn blessureperiode weer de nodige trainingskilometers bij Ajax te kunnen maken. De Zuid-Afrikaan heeft ervoor gekozen om de interland tegen Senegal over te slaan.

Derk Boerrigter werkte samen met de overige geblesseerde Ajacieden binnen aan zijn herstel. De linksbuiten was normaal gesproken ook met Oranje in voorbereiding geweest, maar een rugblessure staat een mogelijk debuut in het Nederlands elftal vooralsnog in de weg.

Tegenover de afwezigheid van de geblesseerden en internationals stond de aanwezigheid van een grote groep trainers. Zoals iedere week is de trainersstaf op donderdag het grootst, als ook extra trainers als Jaap Stam zich melden. In totaal liefst tien trainers hielden zich bezig met de achttien spelers en vijf keepers van Ajax 1 en Jong Ajax. Onder het oog van de leermeesters werd er door enkele spelers aan de individuele techniek geschaafd. De overige Ajacieden trainden de hele ochtend in groepsverband. Dat vrijwel alle trainers zelf een rijk voetbalverleden koesteren, bleek aan het eind van de training. Uit de voorzetten van Dennis Bergkamp kopte John Bosman een paar keer raak. Jong Ajax-spits Tom Boere was daarbij een van de aandachtige toeschouwers. Ook kijken is leerzaam.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Bosman, Stam en Ronald de Boer volgen aandachtig de training. Bosman, Stam en Ronald de Boer volgen aandachtig de training.
Özbiliz, Arica, Ebecilio en Ooijer in afwachting van een nieuwe oefening. Özbiliz, Arica, Ebecilio en Ooijer in afwachting van een nieuwe oefening.
Ronald de Boer en Bergkamp houden ook vanaf het andere veld de training in de gaten. Ronald de Boer en Bergkamp houden ook vanaf het andere veld de training in de gaten.