Menu
19 Trainers en coaches nu ‘Masters in coaching’

19 Trainers en coaches nu ‘Masters in coaching’

Maar liefst negentien trainers en coaches van Ajax hebben vrijdag hun diploma Master in Coaching van het Johan Cruyff Institute ontvangen. Onder anderen Casimir Westerveld, Regillio Simons, Guillaume Elmont en Saïd Ouaali, allen werkzaam in de jeugdopleiding op de Toekomst, volgden de opleiding.

Het programma is gebaseerd op de visie van Johan Cruijff, die stelt dat je anderen pas kan coachen, als je jezelf kan coachen. Het gaat daarbij niet alleen om het inzetten van tactische en technische vaardigheden, maar vooral om het coachen en managen van jezelf, de spelers en staf, het team als geheel en de omgeving. De coaches van Ajax zijn het programma gestart in januari 2015.

Jeugdtrainer Marco van Galen: ,,Ik heb geleerd mezelf professioneler te presenteren en beter te luisteren. Ik ben me nu bewuster hoe zaken bij een ander aankomen. Ik voer nu ook veel meer de dialoog, om erachter te komen wat er bij de ander speelt”.

,,Het coachen wordt op een andere, meer creatieve manier bijgebracht”, aldus Regilio Simons. ,,De docenten passen zich aan ieder individu aan. Dat geeft veel vertrouwen. Niets wordt je opgelegd en je kunt alles direct in de praktijk toepassen.”

Casimir Westerveld, coördinator Ajax Coaching Academy, vult aan: ,,In deze Master werk je aan het verbeteren van jezelf; je leert jezelf beter kennen. Daardoor ben je je bewuster van je sterke kanten die je gerichter kunt inzetten, en negatievere dingen die je kunt voorkomen. Je ontdekt je eigen coaching-stijl en daar heeft iedereen voordeel van: jijzelf, de spelers, het team als geheel en de organisatie”

De gediplomeerden zijn:

Bastiaan Bruning
Joost van Dam
Guillaume Elmont
Marco van Galen
Dennis de Haan
Bas Harsema
Dave Louiszoon
Martijn Middelbeek
Peter den Otter
Saïd Ouaali
Dennis Reus
Peter van der Veen
Amber Walstra
Marie van der Weegen
Willem Weijs
Casimir Westerveld
Regillio Simons
Bastiaan de Bruijn
Dave Vos
Tekst: Ajax.nl
Foto: Johan Cruyff Institute/Joop de Kleijn