Menu
'2015 was mooiste jaar uit carrière'

'2015 was mooiste jaar uit carrière'

Het einde van 2015 nadert. Dit was voor mij het mooiste jaar van mijn carrière. Ik heb mijn debuut gemaakt in Ajax 1, werd achttien jaar waarna mijn contract bij Ajax is verlengd en verbeterd. Met veel plezier zal ik later terugkijken op deze periode.

Zelfs in november kon ik een nieuw hoogtepunt bijschrijven. Ik maakte het winnende doelpunt tegen Celtic. Het zag er misschien uit of ik rustig was, maar dat was echt niet zo. Ik probeerde de bal goed mee te nemen en met mijn rechterbeen naast de keeper van Celtic te schieten. Dat lukte! Een mooi moment. Natuurlijk zag ik Arek Milik naast me staan, maar ik vertrouwde op mezelf.  Gelukkig ging de bal erin, anders had ik het waarschijnlijk nog heel lang moeten horen. Na dat doelpunt kwam alles los. Ik wilde naar de supporters om het te vieren. Maar toen ik naar de bank keek en zag ik dat iedereen daar zo blij was, besloot ik die kant op te gaan. Dat was een heerlijk moment.  Iedereen was in zijn eigen taal aan het praten. Weer iets onvergetelijks.

Dat smaakte naar meer. De trainer zei al dat hij wil dat ik veel minuten met Jong Ajax meespeel. Dus vorige week maandag heb ik tegen RKC gespeeld. Ook toen scoorde ik. Ik speelde 65 minuten en vanaf de bank zag ik de thuisploeg terugkomen tot 3-4. Dat was best wel spannend, gelukkig maakten we nog 3-5. Jammer genoeg werd ik een beetje ziek waardoor ik vrijdag de wedstrijd tegen Den Bosch moest missen.

Wel kreeg ik vorige week nog een persoonlijke prijs overhandigd. De supporters vonden mijn winnende doelpunt tegen Celtic de mooiste goal van de maand november. Dus ik kreeg van Ajax TV een prachtige trofee. Iedereen bedankt die op mij heeft gestemd! Ik vind het een grote eer.

Ik had natuurlijk de hoop dat ik ook in de thuiswedstrijd tegen Molde mee mocht doen. Maar omdat de spelers van het eerste weer terug in de selectie zijn, moest ik mijn focus op Jong Ajax richten. Die omschakeling vind ik best wel moeilijk. Ik wil zo graag bij Ajax 1 spelen, dat ik teleurgesteld ben als dat een keer niet zo is.

Nog een paar dagen en dan hebben we even vakantie. Heerlijk. Even een tijdje terug naar Tsjechië, naar mijn ouders. Daar vieren we Kerst.

In januari kom ik weer fris bij Ajax. Dan zal ik een begin maken om het mooie jaar 2015 proberen te overtreffen. Dat zal best moeilijk worden. Maar we spelen met Jong Tsjechië een EK en ik ga proberen mij vast in Ajax 1 te spelen. Genoeg om voor te gaan dus.

Ik wens jullie allemaal een fijne Kerst en een gezond 2016 en allemaal heel erg bedankt voor jullie support!