Menu
28 spelers, 26 graden en 9 trainingen

28 spelers, 26 graden en 9 trainingen

Ajax bivakkeert de komende 8 dagen in de aangename temperaturen van Qatar. De selectie van Frank de Boer heeft zijn intrek genomen in het indrukwekkende hotel The Torch. De komende dagen staat er heel veel trainingsarbeid op het programma. Zwaar wordt het zeker, maar dan wel onder heerlijke weersomstandigheden.

Staf en spelers van Ajax landden zondagmiddag rond 16:00 uur Nederlandse tijd op Hamad International Airport in Doha. In Qatar is het twee uur later en dus was de duisternis al ingetreden. Buiten de deuren van het vliegveld maakten de Ajacieden meteen kennis met de aangename temperatuur (een graad of 22 was het bij aankomst). De eerste dagen is het tussen de 16 en 26 graden, aan het slot van de trainingsweek daalt de temperatuur iets. Tijdens de busrit doemde het kleurrijke megahotel The Torch met z'n 300 meters en 51 verdiepingen, al op. Dit is de verblijfplaats van Ajax, de trainingen worden niet veel verderop gehouden, in het Aspire Academy for Sports Excellence.

Geen Africa Cup in Equatoriaal Guinea maar trainingskamp van Ajax in Qatar voor Thulani Serero. Geen Africa Cup in Equatoriaal Guinea maar trainingskamp van Ajax in Qatar voor Thulani Serero.

Met het ontbreken van Lerin Duarte en Stefano Denswil (zij hebben van Ajax toestemming om naar een andere club uit te kijken), bestaat de spelersgroep uit 28 man.

Er staan 9 oefensessies gepland tijdens het verblijf in Qatar, al kan dit gedurende de week altijd nog worden aangepast. Maandagochtend wordt er afgetrapt met een veldtraining, ’s middags staat er een krachtsessie op het programma. Aan het einde van de week (zaterdag 10 januari) is er het oefenduel met Schalke 04. De vakantie zit erop. De tweede seizoenshelft gaat beginnen!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Bij aankomst in Doha was het al donker. Bij aankomst in Doha was het al donker.
Niklas Moisander op de luchthaven van Doha. Niklas Moisander op de luchthaven van Doha.