Menu
30 jaar F-side

30 jaar F-side

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen AZ werd er op de Zuidtribune van de ArenA stilgestaan bij het dertig jarig bestaan van de fanatieke aanhang van Ajax.

Sinds 1976 draagt Ajax’ fanatieke aanhang de naam “F-side”, vernoemt naar het toenmalige vak F in stadion de Meer. Op Zuid, zoals de F-side ook wel wordt genoemd sinds Ajax in de ArenA speelt, werd dit zichtbaar door middel van een choreografie op beide ringen.

De Ajax kleuren verschenen met op de beide ringen met de tekst “30 jaar F-side” op de tweede ring en “CBS” op de eerste ring. “CBS” staat voor Can’t be stopped / niet te stoppen.
Met dit statement maakten de supporters duidelijk dat hun verbondenheid met, en liefde voor Ajax na dertig jaar nog altijd even sterk is.

Daarnaast was het langste balustradedoek in de historie van de club gemaakt waarop met een aantal steekwoorden was beschreven waarmee de F-side de afgelopen dertig jaar is geassocieerd.

Diemenzijde Diemenzijde
De Meer (zicht) De Meer (zicht)
Vriendschap Vriendschap
Bluf Bluf
Humor Humor
Geweld Geweld
Niet Makkelijk Niet Makkelijk
Eer Eer
Tegendraads Tegendraads
Gehaat Gehaat
Trots Trots
Passie Passie
Strijd Strijd
Amsterdam ArenA Amsterdam ArenA
Zuid Zuid
= 30 jaar F-side = 30 jaar F-side

Samen met de shooters in de gracht en het oude logo op de tribune werd het plaatje compleet gemaakt

Bij deze willen we van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die geholpen heeft voor zijn/haar inzet om deze actie tot een succes te maken.