Menu
4 prijzen op 1 toernooi? Ajax O11 kreeg het voor elkaar

4 prijzen op 1 toernooi? Ajax O11 kreeg het voor elkaar

Het zijn de mooiste momenten voor jeugdspelers: buitenlandse toernooien. Voor 4 jeugdteams van Ajax was het afgelopen weekend zo ver. Zij gingen in Tsjechië, Frankrijk en België de strijd aan met de Europese top. Ajax O11 was de absolute blikvanger met maar liefst 4 prijzen op 1 toernooi.

Ajax O11 won op het Mini Euro-toernooi in Tsjechië de eerste 5 groepsduels en ook in de kampioensgroep ging het de talenten voor de wind. De ploeg van Danijel Zenkovic eindigde boven topclubs als Manchester United, Tottenham Hotspur en FC Porto en kroonde zich tot kampioen. 

Ajax leverde de beste speler, beste keeper én topscorer

Dat de Ajacieden grote indruk hadden gemaakt, bleek uit de individuele prijzen. Ajax leverde de beste speler, beste keeper én topscorer van het toernooi. Na de prijsuitreiking schroefden de ouders de 4 bekers met een glimlach uit elkaar om deze mee terug te kunnen nemen naar Nederland.

Op de foto met de prijzen!
Op de foto met de prijzen!

Ajax O10 onderuit in finale
Ook Ajax O10 kan terugkijken op een mooie BW Cup in België. Met 35 doelpunten in 7 duels was de groepsfase een eenvoudige klus. Het team kreeg tot de finale zelfs geen enkel doelpunt tegen, maar toen was daar Atlético Madrid. De Spanjaarden zagen Ajax nerveus beginnen en profiteerden vroeg in de wedstrijd: 2-0. De trofee ging mee naar Spanje.

De talenten voetbalden op het vliegveld verder

Voor Ajax O9 strandde bij de Pitchouns Cup in Frankrijk in de kwartfinale. Ondanks de vele kansen voor het team van Rik Verhage bleek latere winnaar Benfica te sterk. Bij Ajax O8 ging het lange tijd gelijk op tegen Burel (1-1 na de reguliere speeltijd). De Italianen waren uiteindelijk na penalty’s te sterk. 

Alle ploegen reisden na afloop terug naar Nederland, maar stoppen met voetballen? Dat nooit. De jongelingen gingen zelfs op het vliegveld nog even verder...

Tussen het voetballen door even een korte pauze...
Tussen het voetballen door even een korte pauze...

Lees ook: Seizoen Ajax O19 als nachtkaars uit
Bekijk ook:
Highlights Ajax O17 - PSV O17

Tekst en beeld: Ajax.nl