Menu
#4oprijtour aan tweede week begonnen

#4oprijtour aan tweede week begonnen

Ajax en Aegon zijn woensdag begonnen aan de tweede week van de #4oprijtour. In het Limburgse Weert konden Ajax-supporters en voetballiefhebbers zichzelf vereeuwigen met de vier kampioensschalen.

De spelersbus stond pontificaal op de Nieuwe Markt in Weert geparkeerd. Daarvoor een lange rij met Ajax-fans uit Brabant en Limburg, die eindelijk de trofeeën van dichtbij konden bekijken. Even verderop stond een opblaasbaar voetbalveldje waarin kleine Ajacieden naar hartelust een balletje konden trappen. Ook konden fans hun 'kampioensfoto' voorzien van een Ajax-look & feel, waarna zij hun foto's kunnen delen via hun eigen social media-kanalen.

Het is vakantie in Zuid-Nederland, en dat was te merken. Zonneschijn en stortbuien wisselden elkaar af, maar de rij met Ajax-supporters bleef onverminderd groot. Op het toppunt bedroeg de wachttijd maar liefst 30 minuten. Voor Mark en Richard uit Venlo maakte het echter niets uit, zij lieten de kans om met de schalen op de foto te gaan niet onbenut: ,,Wij volgen Ajax uit en thuis, zijn er altijd bij. Van Amsterdam tot Barcelona en Salzburg! Dan is zo'n ritje naar Weert natuurlijk een peulenschil." Elke twee weken reizen de twee Limburgers 175 kilometer heen en 175 kilometer terug om vanuit vak 126 hun favoriete team aan te moedigen. En zo zijn er nog veel meer fans in Weert aanwezig die regelmatig de lange rit naar Amsterdam maken.

Namens Ajax was onder andere Rob Witschge aanwezig om met de fans op de foto te gaan. Ook hij had een mooie middag. ,,Het is ongelofelijk druk. Ik was laatst ook in Oldenzaal, maar hier is het toch een stuk drukker. Misschien ook omdat dat toch een beetje FC Twente-gebied was, haha. Wat dat betreft zie je dat Ajax toch enorm veel fans heeft in deze omgeving. Leuk om dit mee te maken!"

Aanstaande zaterdag wordt de #4oprijtour vervolgd. Ditmaal zal de spelersbus neerstrijken in het Drentse Roden, waar Ajax-fans uit Noordoost-Nederland van 11.00 uur tot 14.00 uur bij voetbalclub vv Roden op de foto kunnen met de vier kampioensschalen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kijk hier waar de #4oprijtour nog meer langskomt de komende tijd.

Deel twee van de #4oprijtour begon woensdag op de Nieuwe Markt in Weert. Deel twee van de #4oprijtour begon woensdag op de Nieuwe Markt in Weert.
Op de foto met de vier schalen en Rob Witschge. Op de foto met de vier schalen en Rob Witschge.
Witschge: ,,Leuk dat Ajax zo veel fans heeft in deze omgeving." Witschge: ,,Leuk dat Ajax zo veel fans heeft in deze omgeving."
Een flinke rij voor degenen die met de vier kampioensschalen op de foto wilden. Een flinke rij voor degenen die met de vier kampioensschalen op de foto wilden.