Menu
5 zaken die je moet weten over NEC

5 zaken die je moet weten over NEC

Ajax wil zaterdag bij NEC hoe dan ook drie punten pakken om in de race te blijven voor de landstitel. De Nijmegenaren zijn na een serie van vier verloren competitiewedstrijden afgezakt naar de veertiende plek op de ranglijst. Ajax.nl neemt de tegenstander van zaterdag door in vijf alinea’s.

1. NEC pakte slechts 9 punten dit jaar
2017 is nog niet het jaar van NEC. De ploeg van trainer Peter Hyballa behaalde tot nu 9 punten. Samen met Excelsior is dit het minste aantal punten van alle teams. Ajax zet daar 32 punten tegenover, de Amsterdammers zijn bovendien nog ongeslagen in 2017.

2. Thuis won Ajax met 5-0
Veel Ajacieden denken nog met plezier terug aan de wedstrijd Ajax – NEC in de Amsterdam Arena. De thuisploeg walste aan de hand van een ontketende Kasper Dolberg over NEC heen. De Deen was met drie doelpunten goed voor een hattrick. Bertrand Traoré en Lasse Schöne bepaalden de eindstand op 5-0.

3. Schöne maakte 24 goals voor NEC
Lasse Schöne kwam van 2008 tot 2012 uit voor NEC. In 107 eredivisieduels kwam de middenvelder tot 24 doelpunten. Dario Dumić houdt tegenwoordig de Deense eer hoog bij de Nijmegenaren. De verdediger miste nog geen minuut dit seizoen en is een belangrijke schakel in de defensie van NEC.

4. Oppassen voor Kadioglu
Het 17-jarige talent Ferdi Kadioglu is in korte tijd uitgegroeid tot ware publiekslieveling bij NEC. Met drie doelpunten heeft Kadioglu zijn stempel gedrukt. De laatste speler die meer doelpunten maakte voor zijn 18e verjaardag was Richairo Zivkovic (10 voor FC Groningen). Zivkovic wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan FC Utrecht.

5. Vorig seizoen boekte Ajax een 0-2-zege
Vorig seizoen won Ajax op bezoek bij NEC met 0-2. Arek Milik bracht de Amsterdammers met een vurig schot op voorsprong. In de slotfase zorgde Daley Sinkgraven er met een goede actie voor dat Rens van Eijden de bal in eigen doel werkte.

Lees ook: Alle feiten & weetjes over NEC - Ajax
Bekijk ook: Bertrand Traoré hoopt op meer goals

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst