Menu

5e Junior Persconferentie

Voor de 5e keer was de perskamer van Ajax het toneel voor de Junior Persconferentie. Dit maal waren Bogdan Lobont, Tomás Galásek, Jari Litmanen, Johnny Heitinga en Thomas Vermaelen de 'slachtoffers' van onze juniorreporters. Geduldig en professioneel stelden zij hun vragen aan de Ajacieden:

Tomás Galásek kijkt even de vragen door, terwijl Bogdan Lobont nadenkt over zijn antwoord. Tomás Galásek kijkt even de vragen door, terwijl Bogdan Lobont nadenkt over zijn antwoord.

Aran: Johnny, je speelt sinds je blessure heel goed. Had je dat zelf verwacht?
„Nee, ik had dat totaal niet verwacht. Ik had het meer gedroomd en gehoopt. Ik was natuurlijk heel zwaar geblesseerd en ik was 15 maanden weg. Dus dan weet je niet hoe snel je op niveau bent. Het kan dan positief of negatief uitvallen en bij mij viel het gelukkig positief uit en ik kan gelukkig mijn hobby weer uitoefenen!"

Dave: Thomas, hoe vond je het om mee te gaan op trainingskamp?
„Ik vond het een hele leuke week. Het was lekker weer en ik heb me goed geamuseerd Het was de eerste keer dat ik met al die grote jongens meeging, dus het was voor mij helemaal nieuw. Het was een goede ervaring om mee te maken."

Cherique: Bogdan, hoe zie jij jouw toekomst bij Ajax?
„Ik heb laatst een contract getekend tot 2008, dus ik blijf hier en daarna weet ik het niet. Ik wil lang bij deze club blijven, want ik vind het heel mooi hier en heel gezellig."

Kay: Tomás, hoe was jouw carrière verlopen als Co Adriaanse jou niet naar Ajax had gehaald?
„Bogdan fluistert me in, dat ik dan al met voetbal zou zijn gestopt, maar ik denk dat er dan andere mogelijkheden voor me waren. Na vier jaar bij Willem II gespeeld te hebben, werd het tijd voor een andere club. Op dat moment ging Co naar Ajax en vroeg mij of ik mee wilde naar Ajax. En nu speel ik al weer vier jaar bij Ajax. "

Teammanager David Endt leidde de persconferentie. Teammanager David Endt leidde de persconferentie.

Bob: Jari, wie was vroeger jouw grote voorbeeld?
„Ik heb veel idolen gehad, eigenlijk. Één van de eerste waren Kenny Dalglish van Liverpool en Diego Maradona. En voor de rest is het te veel om op te noemen."

Ruben: Johnny, welke voetballer was vroeger jouw voorbeeld?
„Ik had twee voorbeelden, Danny Blind en Frank de Boer. Toen ik bij Ajax kwam in de jeugd, speelden zij in het eerste. En allebei net als ik in de verdediging."

Sander: Thomas, ga jij het maken bij Ajax 1?
„Euh, het is altijd moeilijk om te voorspellen, maar ik hoop het wel. We zullen zien wat de toekomst brengt. "

Mats: Jari, wat is je record hooghouden?
„Weet ik niet! Ik heb het nooit echt getest. Maar na een keer of veertig wordt het wel moeilijk, haha!"

Stijn: Johnny, hoeveel gel gebruik je voor een wedstrijd?
„Ik gebruik best veel gel. Voor iedere wedstrijd kijk ik wel even in de spiegel of mijn haar goed zit en daarna ga ik pas het veld op."

Rachelle: Bogdan, wie was vroeger je lievelingsvoetballer?
„Dat was de beste speler van de wereld: Diego Maradona."

De juniorreporters luisteren aandachtig naar de antwoorden van de Ajacieden. De juniorreporters luisteren aandachtig naar de antwoorden van de Ajacieden.

Roland: Thomas, wat vind je van Ronald Koeman als trainer?
„Oei, nu moet ik oppassen met wat ik zeg! Nee, ik ken hem nog maar kort, maar het is een goede trainer en hij is ook een goede voetballer geweest. Hij was ook verdediger en daar kan ik veel van leren."

Bas: Jari, is het verschil tussen Barcelona, Liverpool en Ajax groot voor een voetballer?
„Nou, elke club is anders. Dat komt natuurlijk omdat elk land en elke stad anders is. En daar wordt anders over voetbal gedacht. Ik heb in ieder geval overal een goede tijd gehad."

Claire: Johnny, blijf je nog lang bij Ajax?
„Ik ben nog lang niet klaar bij Ajax. Ik voetbal ook net weer en ik heb mijn contract verlengd tot 2007. Ik wil eerst hele grote prijzen pakken voordat ik wegga bij Ajax. Sjaak Swart is mijn zaakwaarnemer en hij is Mister Ajax. Ik heb ooit tegen hem gezegd dat ik die titel van hem af ga pakken en dat ik Mister Ajax ga worden. Alleen gaat dat heel moeilijk worden..."

Dennis: Bogdan, heb je nog contact met Cristian Chivu?
„We spreken elkaar elke dag wel twee of drie keer. En soms vlieg ik naar Rome of Cris komt naar Amsterdam."

Johnny Heitinga vertaalt een vraag voor Bogdan. Johnny Heitinga vertaalt een vraag voor Bogdan.

Danny: Johnny, waar zou je ’s nachts voor wakker gemaakt willen worden?
„Een patatje met mayonaise en pindasaus. Daar mag je me ’s nachts wel voor wakker maken!"

Stefan: Jari, wat vind jij het mooiste stadion.
„Er zijn heel veel mooie stadions. Eigenlijk heeft ieder land wel mooie stadions. Gelukkig heb ik de kans gekregen om in veel van die stadions te spelen. Zo heb je in Spanje heb je het Bernabeu en in Italië het San Siro."

Stijn: Thomas, speel je liever in Nederland of in België?
„Ik speel nu drie jaar in Nederland. Ik voetbal liever in Nederland dan in België, omdat het systeem anders is. Nu ik het Nederlanse spelletje ken, speel ik liever in Nederland omdat het meer gaat om voetballende kwaliteiten en in België meer om het fysieke."

Tom: Jari, waarom ben je weer teruggekomen bij Ajax?
„Dat vraag ik mezelf ook af! Nee, ik had natuurlijk hele goede herinneringen aan Ajax. Toen ben ik naar Spanje gegaan en daarna naar Engeland. Op een gegeven moment wilde ik weg uit Engeland en Ajax wilde me graag hebben, dus kwam het goed uit. Ik heb het altijd prima naar m’n zin gehad bij Ajax."

Na afloop kon iedereen een handtekening van de Ajacieden krijgen. Na afloop kon iedereen een handtekening van de Ajacieden krijgen.

Katie: Bogdan, wilde je altijd al keeper worden?
„Ja, altijd! In Roemenië had je een aantal goede keepers toen ik klein was en daar keek ik naar op tv."

Stijn: Tomás, vind je het leuk om aanvoerder te zijn?
„Het is een hele verantwoordelijkheid om van deze jonge groep aanvoerder te zijn. Nu ben ik derde aanvoerder, achter Jari en Rafael."

Susanne: Jari, wat is de mooiste goal die je ooit gemaakt hebt?
„Dat weet ik niet! Er zijn wel een aantal belangrijke goals geweest en die zijn dan ook de mooiste."

Danny: Thomas, waarom heb je voor de club Ajax gekozen?
„Nou, ik ben in de jeugd bij Ajax gekomen vanuit GBA. Ajax heeft toch de beste jeugdopleiding in de wereld en als je dan kunt kiezen tussen Ajax en GBA, dan kies je toch voor Ajax. Ik wilde de stap wel maken. Het was moeilijk om mijn familie en vrienden achter te laten, maar op voetbalgebied was het geen moeilijke keuze."

Natuurlijk werd er ook een groepsfoto gemaakt. Natuurlijk werd er ook een groepsfoto gemaakt.