Menu
A1 & A2 in AEGON Toekomst Journaal

A1 & A2 in AEGON Toekomst Journaal

In het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV wordt wekelijks uitgebreid aandacht besteed aan de jeugd van Ajax. Dinsdag komen de samenvattingen van de A1 en A2 voorbij. De A1 boekte zaterdag een solide overwinning in de Noord-Hollandse derby tegen AZ A1: 4-1. De A2 toonde veerkracht (2-2) tegen Roda JC Kerkrade A1.

,,We hebben niet de hele wedstrijd kunnen domineren'', toonde Ajax A1-trainer Fred Grim zich kritisch na de zege op de Alkmaarders. Naast kritisch was de Ajacied natuurlijk ook tevreden over het resultaat. ,,Dat we dan alsnog winnen - met dank aan drie goals van onze invallers - is alleen maar mooi. Juist ook omdat veel spelers afgelopen week met hun nationale jeugdelftallen op pad waren.'' Het vlaggenschip van de Amsterdamse jeugdopleiding is nog altijd koploper en natuurlijk ook titelverdediger, in de landelijke Eredivisie voor A-junioren. Zaterdag wacht de Amsterdamse talenten een uitwedstrijd bij FC Den Bosch A1.

Bij de A2 maakte trainer Saïd Ouaali zijn debuut als jeugdtrainer van Ajax. Tot voor kort nam technisch hart-lid Wim Jonk de taken over van de vertrokken jeugdtrainer Dean Gorré. Gorré stapte onlangs over naar de Schotse voetbalbond waar hij de nationale jeugdselectie Onder 17 leidt.
De A2 toonde veerkracht door zich twee keer terug te knokken van een achterstand. Twee keer werd de (tussen)stand binnen enkele minuten weer gelijk getrokken door de Ajacieden. Een dag na de wedstrijd van de A2 stonden beide clubs opnieuw tegenover elkaar, ditmaal in de ArenA. De eerste elftallen van Ajax en Roda JC troffen elkaar in de Eredivisie. Ajax won dat duel met 4-1. De A2 speelt zaterdag uit tegen en bij Young Boys A1.

Bekijk dinsdag de samenvattingen van de A1 & A2 in het AEGON Toekomst Journaal op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier het AEGON Toekomst Journaal van afgelopen week (A1 & B2)