Menu
A1 begint matig aan Terborg

A1 begint matig aan Terborg

Ajax A1 is het Terborgtoernooi matig gestart. De Ajacieden van Fred Grim en Dennis Bergkamp openden het traditioneel sterk bezette jeugdtoernooi vrijdagmiddag tegen Botafogo. De eerste toernooidag werd afgesloten tegen de leeftijdgenoten van Australiƫ.

De Braziliaanse talenten van Botafogo werden vrijdag wel getrakteerd op een nederlaag: 1-0. Ricardo Kip tekende in de tweede helft voor de enige treffer. De Ajacied die deze week zijn Ajax-contract tekende, was het eindstation van een fraaie aanval die op de Amsterdamse speelhelft begon. De fase waarin Kip toesloeg was wel curieus te noemen. De Ajacieden speelden toen met tien man na een rode kaart voor Joeri de Kamps. De Kamps werd weggestuurd na een onnodige overtreding op het middenveld.

Tegen Australiƫ kwamen de Ajacieden maar matig uit de verf. Het laatste toernooi van dit seizoen werd 'gedwarsboomd' de hoge temperaturen, wat de voetbalomstandigheden des te zwaarder maakten. Zowel Ajax als Australiƫ dwong kansen af. Tot een doelpunt leidde het allemaal niet. Ook niet omdat doelman Chiel Kramer minstens twee uitstekende reddingen verrichtte.

Landskampioen Ajax A1 staat na de eerste speeldag tweede in de poule. Zaterdag wachten de volgende groepsduels, met onder meer een ontmoeting met koploper FC Twente. De eerste opponent op de tweede speeldag is Atlas Guadelajara. De zondag staat in het teken van de finaleduels.

Tekst en foto: Ajax.nl