Menu
A1 bekert verder na zege

A1 bekert verder na zege

Ajax A1 heeft zich dankzij een 2-0 overwinning op FC Den Bosch geschaard onder de laatste acht van het bekertoernooi van de A-junioren. Ook Ajax A2 kwam zover dankzij een 1-2 zege bij Roda JC.

Op een zwaar veld op de eigen accommodatie de Toekomst speelde Ajax niet zijn beste wedstrijd. Wel waren de junioren van trainer Sonny Silooy overwegend op de helft van FC Den Bosch te vinden, al konden ze niet echt een vuist maken. De Brabanders moesten het hebben van sporadische uitvallen.

Kansjes kwamen er wel voor Moestafa El-Kabir. In de elfde minuut kopte hij net over en twee minuten later verdween de bal na een mooie combinatie met Jordy Brouwer opnieuw over de lat. Gregory van der Wiel luisterde zijn officiële rentree bijna op met een succesvolle solo, maar zijn inzet ging net naast. Mitchell Donald zag in de 30ste minuut de keeper redding brengen op zijn schot, maar vier minuten later was het wel raak voor Ajax. Toby Alderweireld schoot de bal uit een vrije trap vanaf 25 meter snoeihard in de bovenhoek, 1-0. Een minuut voor rust herhaalde hij dat kunstje bijna. De inzet kon dat keer echter door de keeper worden weg gestompt.

Jordy Brouwer viert de 2-0. Jordy Brouwer viert de 2-0.

In de tweede helft kwam Den Bosch uit het niets bijna op gelijke hoogte. De bal eindigde echter tegen de kruising. Daarna nam Ajax het heft weer in handen. Een vrije trap, dit keer genomen door Jan-Arie van der Heijden, ging net over. In de 56ste minuut viel de beslissing. Marvin Hasselbaink ging op rechts door, passeerde een paar spelers van Den Bosch en gaf voor. Bij het doel stond Jordy Brouwer klaar om 2-0 te maken. Na kleine mogelijkheden (een schot van Hasselbaink en een kansje voor El-Kabir) eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning.
Ook Ajax A2 won deze bekerronde, uit bij Roda JC.
In de kwartfinales, die op 20 januari 2007 worden gespeeld, treft Ajax A1 in een uitduel de winnaar van Dordrecht/NEC en A2 moet uit naar Feyenoord.
Bij de B-junioren spelen de B1 en B2 op 6 december om 19.00 uur tegen elkaar. De winnaar zal op 20 januari een uitwedstrijd spelen bij PSV.

Opstelling Ajax A1:
Jeroen van Binsbergen; Marco Neuvel, Gregory van der Wiel (46. Marvin Hasselbaink), Toby Alderweireld, Nathaniel Will; Ismo Vorstermans (46. Erixon Danso), Siem de Jong, Jan-Arie van der Heijden; Mitchell Donald, Jordy Brouwer, Moestafa El-Kabir.