Menu
A1 bereikt halve finales Copa Amsterdam

A1 bereikt halve finales Copa Amsterdam

Ajax A1 heeft de goede start op de Aegon Copa Amsterdam een passend vervolg kunnen geven. De Amsterdammers begonnen de tweede toernooidag in het Olympisch Stadion weliswaar met een 0-1-nederlaag tegen Besiktas. De derde groepswedstrijd tegen Anderlecht leverde wél de volle buit op: 2-1. A1 is daarmee halve finalist.

Zaterdag hadden de Ajacieden met de 5-0-overwinning op het Deense Rosenborg een onvervalste kickstart. Bij rust koesterden de Amsterdamse talenten al een 4-0-voorsprong. Robert Muric opende al heel vroeg de score, daarna troffen ook Dani de Wit (2x) en Vince Gino Dekker nog doel. In de tweede helft kwam er nog een goaltje bij: Ezra Walian bepaalde de eindstand op 5-0.

De tweede toernooidag begon een stuk moeizamer voor de A1. De leeftijdgenoten van het Turkse Besiktas trakteerden de Ajax-talenten op een 1-0-nederlaag. Knap herstel volgde niet veel later. Richting het einde van de middag revancheerde Ajax zich met een 2-1-zege op Anderlecht. Opnieuw drukte Muric nadrukkelijk zijn stempel op het duel met een doelpunt plus assist. Iets later verdubbelde Gino Dekkker, op aangeven van Muric, de voorsprong. De Brusselaars kwamen weliswaar dichterbij, maar konden een nederlaag niet meer afwenden.

Ajax, dat met een jonge selectie meedoet aan de elfde editie van het toernooi, wacht maandagochtend een duel in de halve finales. Dezelfde dag wordt ook de finale gespeeld van het gerenommeerde jeugdtoernooi.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Archief Ajax.nl/Gerard van Hees