Menu
A1 deelt punten met AZ

A1 deelt punten met AZ

Ajax A1 is het seizoen begonnen met een gelijkspel. In Alkmaar speelde de ploeg van trainer Sonny Silooy 1-1 tegen AZ.

De A1 is het seizoen begonnen met een gelijkspel. De A1 is het seizoen begonnen met een gelijkspel.

En met dat gelijke spel tegen de Alkmaarders was Silooy tevreden. ,,Wij speelden 3-4-3 en hebben AZ eigenlijk constant onder druk kunnen zetten”, aldus de trainer. ,,Vooral het eerste uur waren we de betere ploeg. AZ was eigenlijk alleen maar gevaarlijk via dode spelmomenten.”

Ajax kwam in de 50ste minuut op voorsprong via Leandro Resida. De aanvaller krulde de bal na een mooie actie hoog in de bovenhoek. ,,Een wereldgoal”, vond Silooy. ,,Daarna hadden we er voor kunnen kiezen om ons te laten zakken, maar dat hebben we niet gedaan. We gingen op zoek naar de 2-0.”

De tweede Ajax-treffer kwam er helaas niet meer. Uit een vrije trap kwam AZ na een uur op gelijke hoogte met de Amsterdammers. ,,Het is jammer dat we niet gewonnen hebben, want resultaat is belangrijk. Maar de uitvoering was vandaag echt prima. En uiteindelijk zijn we de jongens toch aan het opleiden.”

Dinsdag speelt de A1 thuis tegen PSV de tweede competitiewedstrijd van het seizoen.

Opstelling Ajax: Padt; Will, Lachman, Vorstermans, Supusepa; Tillema (84. Aslan), Schell, Sousa Campos; Atilla Yildirim (45. Danzo, 77. Lazic), Olijve, Resida.