Menu

A1 dwingt geen beslissingsduel af

Op de eigen toekomst heeft Ajax A1 dinsdagavond met 2-1 verloren van Heerenveen. Bij rust stond het nog 0-0. Het had zo mooi kunnen zijn. Op de valreep van de competitie had het hoogste jeugdelftal nog kans op de titel. Door het gelijke spel van Heerenveen en de overwinning van Ajax op De Graafschap, afgelopen zaterdag, lag alles weer open.

Als, ja als, de A1 had gewonnen van Heerenveen had een beslissingswedstrijd moeten uitmaken wie zich kampioen van Nederland had mogen noemen. Maar helaas liep het anders voor Danny Blind en zijn mannen.

Na een matige eerste helft, was de tweede helft niet veel beter. ,,Juist in zo'n wedstrijd moet je het beste in je boven halen", verzuchtte Danny Blind na afloop. ,,Ze leken niet te beseffen dat het om het kampioenschap ging." In de 54ste minuut ging het mis en kwam Heerenveen op voorsprong. Nog geen tien minuten later werd het nog erger voor Ajax omdat de Friezen op 0-2 kwamen na een fout in de verdediging van Ajax. De wedstrijd leek gespeeld totdat Daniel de Ridder een prachtige vrije trap nam en Ajax zo terugbracht in de wedstrijd. Hedwiges Maduro had voor de ommekeer kunnen zorgen. Maar zijn penalty, die werd toegekend na hands, belandde op de paal. Met nog minder dan een kwartier te spelen, leek het elftal er zelf ook niet meer in te geloven. De kansen die nog werden gecreƫerd, werden allemaal niet benut.

Blind: ,,Het was een van onze slechtere wedstrijden. Het was een dooie boel. Ik miste echt de vonk. Ik kan er mee leven dat we het niet hebben gered, gezien de matige beginfase van het seizoen, maar met de manier waarop heb ik grote moeite." De competitie van de A1 is met het duel tegen Heerenveen ten einde gekomen. De ploeg speelt nog wel een aantal toernooien, onder meer in Terborg.

Opstelling Ajax A1: Vermeer, Tiendalli, Maduro, Vermaelen, Rustenberg, De Ridder, De Mul, Muller van Moppes, Babel, Tiberkanine en Cameron.

De eindstand:
sc Heerenveen 26-55
Vitesse 26-51
Ajax 26-49
PSV 26-48
AZ 26-41
Willem II 26-41
NEC 26-33
ADO Den Haag 26-32
Feyenoord 26-31
Utrecht 26-30
Sparta 26-29
FC Twente 26-28
Fortuna Sittard 26-26
De Graafschap 26-22