Menu
A1 en A2 naar volgende bekerronde

A1 en A2 naar volgende bekerronde

Ajax A1 en Ajax A2 hebben zich zaterdag allebei voor de volgende ronde van de KNVB Beker geplaatst. De A1 sloot de laatste groepswedstrijd op bezoek bij Argon winnend af. Het team van Orlando Trustfull stelde in de slotfase een 1-3 zege veilig. De A2 speelde met 1-1 gelijk tegen ADO. Als beste nummer 3 plaatste ook de A2 zich voor de volgende ronde.

Ajax A1 sleepte de overwinning pas in de slotfase uit het vuur. Lange tijd stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord. Queensy Menig maakte vlak voor rust de eerste Ajax-treffer. Aan het begin van de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. In de laatste minuten bezorgden verdediger Tom Noordhoff en opnieuw Menig Ajax alsnog de zege. Na de eerdere bekerwinst tegen NAC en het gelijkspel tegen FC Twente eindigde Ajax als nummer 1 in de poule.

Ajax A2 gaf op de Toekomst in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen. Vlak voor tijd maakte ADO Den Haag A1 gelijk tegen het team van trainer Gery Vink: 1-1. Het gelijkspel had geen negatieve gevolgen voor de A2, want zowel Ajax als ADO plaatste zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

ADO werd later op de middag aan Ajax A1 gekoppeld. Het duel wordt in Den Haag gespeeld. De A2 heeft een thuiswedstrijd tegen De Graafschap geloot. Beide bekerduels worden op zaterdag 1 februari gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst