Menu
A1 geeft goede start geen vervolg

A1 geeft goede start geen vervolg

Ajax A1 moest dit weekend zijn meerdere erkennen in sc Heerenveen A1. In Friesland verloren de Amsterdammers met 5-1.

Ajax-trainer Sonny Silooy zag zijn ploeg wel een 0-1 voorsprong nemen. Jordi Schell opende de wedstrijd sterk met een lobje over de keeper. De Ajacieden slaagden er niet in de goede start een vervolg te geven. Bij rust waren de rollen al omgedraaid; sc Heerenveen zocht de kleedkamer op met een 3-1 voorsprong. De Friezen profiteerden van individuele fouten en onoplettendheid bij de gasten.
,,Wij kregen wel een paar kansjes, maar hadden geen ook geluk. Al dwing je dat geluk zelf ook af’’, keek Silooy teleurgesteld terug. Na rust gingen de Amsterdammers in alle linies een op een spelen. ,,Kort op de tegenstanders zitten was het enige dat we konden doen. Het leverde ons begin tweede helft enkele grote kansen op.’’

Een uitval van sc Heerenveen maakte een einde aan alle Amsterdamse hoop op een geslaagde inhaalslag: 4-1. Balverlies in de Ajax-verdediging vormde de inleiding op de vijfde treffer van de Friezen. Christian Supusepa haalde het einde van de wedstrijd niet. De verdediger kreeg tien minuten voor tijd rood na een onnodig harde tackle. Na vijf speelronden in de Eredivisie voor A-junioren wacht Ajax nog steeds op zijn eerste overwinning.

Opstelling Ajax A1:
Ouwerkerk; Kappelhof (46. Lachman), Vorstermans (46. Jongebloet), Supusepa, Will; Tillema, Danillo Campos, Blind; Schell, Uiterloo en Resida (46. Lazic).