Menu
A1 goed, maar puntloos

A1 goed, maar puntloos

Ajax A1 heeft een prima eerste helft op de mat gelegd tegen Willem II. Dat leverde een ruststand op van 1-2. In de tweede helft boog de thuisploeg de achterstand echter om in een 3-2-overwinning.

,,Ik denk dat we tegen Willem II een van de beste helften hebben gespeeld van het seizoen", was trainer Sonny Silooy gematigd tevreden. ,,Vlatko Lazic en Marvin Zeegelaar op de vleugels waren hun tegenstanders de baas, spits Renaldo Jongebloet was steeds eerder bij de bal dan zijn opponent, de middenvelders wonnen veel duels en achterin stond het meestal als een huis."

Vreemd was het dus niet dat Ajax in de dertiende minuut de leiding nam. Marvin Zeegelaar zette een een-twee op met Frank Olyve, schoot op de keeper, maar die liet de bal los. Olyve was ter plaatse om de bal alsnog een succesvol vervolg te geven, 0-1. Vier minuten later lag de gelijkmaker echter alweer in Ajax-doel. Niet opletten werd direct afgestraft, 1-1. Gelukkig beschikte Ajax eveneens over veerkracht, want een minuut na de tegenslag hadden de Amsterdamse talenten weer een voorsprong genomen. Een knappe actie van Lazic op rechts bracht de bal bij Jongebloet die de bal hard in de kruising kopte, 1-2. Daarna kregen Zeegelaar en Jongebloet nog goede mogelijkheden om de marge te vergroten, maar daarin slaagden zij niet.

In de tweede helft voetbalden de Amsterdammers nog twintig minuten redelijk en hadden ze de wedstrijd aardig onder controle. Maar onnodig balverlies en het niet helemaal vrijuit gaan van doelman Sergio Padt betekende 2-2. Ajax had ook die tegenslag snel weer ongedaan kunnen maken, toen Lazic goed voorzette op Jongebloedt. Die miste echter de goede kans. ,,Dan hadden we de wedstrijd makkelijk kunnen uitspelen", wist Silooy zeker. Nu lukte dat niet.

In de tachtigste minuut kreeg Vitesse de bal - al dan niet in buitenspelpositie - en de Arnhemse aanvaller wilde de bal over Padt liften. De doelman die vrijdag zijn eerste contract tekende, hield de Vitesse-speler vervolgens vast en kon met een rode kaart vertrekken. Aan Roy Ouwerkerk toen de taak de toegekende strafschop te keren. Dat lukte niet, 3-2. Ajax kreeg ook in de slotfase met tien man nog kansen, maar aan de stand veranderde niets.

Opstelling Ajax A1: Padt; Aslan, Lachman, Alderweireld, Huijsman; Tillema (55. Schell), Overtoom (80. Ouwerkerk), Olyve; Lazic, Jongebloet, Zeegelaar.