Menu

A1 heeft geen geluk in Enschede

De A-junioren zijn zaterdagmiddag in de strijd om de beker uitgeschakeld door FC Twente. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, waarna strafschoppen volgden. Helaas voor de Ajacieden werden die beter benut door de Tukkers en was de bekerstrijd ten einde.

De eerste helft speelde de A1 erg goed. De ploeg was heer en meester dacht dan ook een voorsprong te nemen. Het doelpunt werd echter afgekeurd omdat de arbitrage oordeelde dat het buitenspel was.

,,Dat was het absoluut niet'', vond Danny Blind, de coach van het hoogste juniorenelftal. ,,Dat heb je er dan ook nog bij.'' Door een doelpunt van Daniel de Ridder kwam Ajax verdiend op voorsprong. In de tweede helft was Twente sterker maar door goede counters had Ajax meer kans om op 2-0 te komen.

Een kwartier voor tijd werd het toch 1-1. Blind: ,,We zijn deze wedstrijd wel vijf keer alleen voor de keeper geweest. Zij krijgen een kans en die gaat er dan in. We hadden hier met 5-1 moeten winnen. De jongens hadden wel een opsteker kunnen gebruiken en hadden die ook zeker verdiend. Het zit gewoon even niet mee.''

Een kwartier voor tijd raakte Gerard Aafjes zwaar geblesseerd aan zijn hoofd. De wond moest worden gehecht in het ziekenhuis, waarna Aafjes gelukkig weer mee naar Amsterdam kon. Op zaterdag 26 oktober wacht de A1 opnieuw een uitwedstrijd. Dan wordt in Tilburg de competitiewedstrijd tegen Willem II gespeeld.