Menu

A1 heeft weinig moeite met Vitesse

Er zijn jaren geweest dat Vitesse het de Ajax-jeugd zeer moeilijk maakte, maar dit seizoen doen de Arnhemmers het niet al te best en bivakkeren ze zelfs in het rechterrijtje op de ranglijst. Zaterdag won Ajax, zonder al te veel moeite, met 0-2.

Bij Ajax A1 stond spits Ryan Babel weer in het veld. Daartegenover stond het gemis van de spelverdeler Stanley Aboraa die maandagavond met Jong Ajax naar Almelo afreist voor het duel tegen Jong Twente. Babel was bij beide treffers betrokken, maar was de verdere wedstrijd vrij ongelukkig in zijn afwerking.

Na een half uur kwam het team van Danny Blind op voorsprong. Uit een corner schoot Cees Keizer in, maar de bal kwam terug in het veld. Keizer probeerde het opnieuw en trof de paal. Vervolgens was de inlopende Babel succesvol door de terugspringende bal wel tussen de palen te krijgen, 0-1.

Ajax kreeg goede mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar onder andere door een reddingsactie van Vitesse op de doellijn werd een grotere voorsprong voorkomen. Zelf kwamen doelman Kenneth Vermeer en zijn ploegmakkers goed weg toen een bal van Vitesse kort voor rust tegen de paal werd geschoten.

Ook in de tweede helft bleef Ajax de betere ploeg, maar ook in deze fase van de wedstrijd behoorde het missen van kansen tot de hoofdmoot van de activiteiten. Wederom haalde Vitesse een keer de bal van de doellijn. Toch verdubbelde de score nog. In de 73ste minuut zette Babel een goede aanval op, vond Robbert Schilder, die een tegenstander uitkapte en vervolgens de keeper passeerde, 0-2. B-junior Sergio Zijler speelde een goede wedstrijd als rechtsbuiten.

Omdat ook AZ won blijft de voorsprong van koploper Ajax op de concurrent uit Alkmaar zes punten.

De stand:
Ajax 18-46
AZ 18-40
Willem II 18-33
Feyenoord 16-31
PSV 17-30
ADO Den Haag 17-26
Twente/Herac. 16-23
sc Heerenveen 16-21
FC Utrecht 18-19
Vitesse 18-19
Sparta 16-17
NEC 17-13
FC Den Bosch 17- 7
Emmen 16- 5