Menu
A1 komt goed weg tegen ADO Den Haag

A1 komt goed weg tegen ADO Den Haag

Ajax A1 heeft aan een matige wedstrijd tegen ADO Den Haag toch drie punten over gehouden. Verdiend was de overwinning niet, welkom wel. Want met nog vier duels te gaan, heeft koploper Ajax negen verliespunten minder dan Feyenoord, de nummer twee op de ranglijst.

In de eerste helft van de ontmoeting tussen Ajax A1 en ADO Den Haag A1 viel er voor de toeschouwers weinig te beleven. Pas in de veertiende minuut veerden de aanwezigen voor de eerste keer op. Daaraan lag een fout van de ADO-keeper ten grondslag. Rydell Poepon profiteerde optimaal en lobte de bal over de doelman het doel in, 1-0. Drie minuten later trapte John Goossens de bal uit een vrije trap net over en na een half uur schoot Gregory van der Wiel tegen de paal. Daarmee waren alle interessante momenten uit het eerste bedrijf wel genoemd.

In de tweede helft zakte het spelpeil tot een bedroevend niveau. ADO Den Haag was het grootste deel in de aanval en Ajax kon er weinig meer tegenover stellen dan twee voorzetten van Sergio Zijler en een schot van Goossens dat net voorlangs ging.
Na een uur spelen kreeg ADO de beloning voor het betere spel. Chakib Tayeb liet ADO-speler Mike de Geer te makkelijk wegdraaien en de aanvaller schoot mooi raak in de rechterbovenhoek, 1-1.
Die tussenstand was zondermeer terecht en de gasten kregen zelfs mogelijkheden op meer dan een punt. Zover kwam het niet. Een dik kwartier voor tijd bracht Sergio Zijler de bal tot bij Goossens. Goossens miste half, waarna de bal bij invaller Jordy Brouwer kwam. Die kopte raak, 2-1.
In de 88ste minuut kwam Ajax goed weg toen een vrije trap door ADO Den Haag via de lat over het doel van Marco van Duin verdween.

Opstelling Ajax: Marco van Duin; Vurnon Anita (46. Marco Neuvel), Grygory van der Wiel, Donovan Slijngard, Marijn Sterk; Murat Yildirim, John Goossens, Chakib Tayeb (62. Jordy Brouwer); Sergio Zijler, Rydell Poepon, Javier Martina (69. Travis Reuser).

Stand:
Ajax 22-48
Feyenoord 23-42
sc Heerenveen 22-38
FC Groningen 23-36
Sparta R'dam 22-35
PSV 22-33
ADO Den Haag 22-29
Twente/Herac. 21-26
Excelsior 22-26
AZ 21-25
FC Volendam 22-23
Vitesse/AGOVV 21-22
RKC Waalwijk 22-22
FC Utrecht 21-19