Menu
A1 krijgt te weinig in Den Haag

A1 krijgt te weinig in Den Haag

Ajax A1 heeft bij ADO Den Haag puntenverlies geleden door met 1-1 gelijk te spelen. Het enige Amsterdamse doelpunt kwam op naam van Jordy Brouwer. Twee goals van Ajax werden afgekeurd.

Met de wind tegen lukte het Ajax in de eerste helft niet om tot aanvaardbaar spel te komen. Wel kregen de Amsterdammers in de vierde minuut een levensgrote kans toen Danillo Sousa Campos een voorzet afleverde. John Goossens miste de bal echter. In de dertiende minuut kwam ADO op voorsprong toen Frank van der Zwan de bal in de uiterste hoek kopte. Ajax had weinig in te brengen en zag tot twee keer aan toe het aluminium redding brengen. De enige mogelijkheid die er nog voor de koploper kwam was na een vrije trap van Jan Arie van der Heijden. De ADO-keeper voorkwam dat Siem de Jong koppend de rebound van die vrije trap tot doelpunt kon promoveren.

In de tweede helft was het spelbeeld gedraaid. Ajax speelde nu met de wind in de rug en reeg kans aan kans. Maar Jordy Brouwer kopte net naast, een afstandsschot van Siem de Jong werd gestopt, John Goossens aarzelde te lang en nogmaals de Jong en Brouwer moesten hun meerdere erkennen in de excellerende ADO-doelman.
Toch leek de keeper in de 74ste minuut geklopt door Toby Alderweireld, maar de scheidsrechter keurde de treffer wegens vermeend duwen af. Nadat Brouwer en Nathaniel Will twee kansen niet wisten benutten, scoorde Jordy Brouwer in de 84ste minuut eindelijk wel de verdiende gelijkmaker. Toen Ajax in de 86ste minuut ook nog de winnende treffer maakte, leek de buit binnen. De scheidsrechter stond echter hulpeloos met zijn handen in de lucht en gaf aan dat hij niet wist of de bal die door iedereen over de doellijn werd gezien, wel binnen was geweest en besloot geen doelpunt toe te kennen. In de commotie die daarna ontstond werd een Ajax-speler met een rode kaart uit het veld gestuurd.

Opstelling Ajax A1:
Jeroen van Binsbergen; Nathaniel Will (90. Deniz Aslan), Vito Wormgoor, Toby Alderweireld, Christian Supusepa, Mitchell Donald, Siem de Jong, Jan Arie van der Heijden; Danillo Sousa Campos 72. Renaldo Jongebloet, Jordy Brouwer, John Goossens (66. Leandro Resida)

De stand:

Ajax 10-23
Twente/Herac. 9-22
Feyenoord 10-19
sc Heerenveen 10-17
PSV 10-16
FC Groningen 10-16
FC Volendam 10-15
Willem II 9-14
De Graafschap 10-13
RKC Waalwijk 10-12
AZ 9-10
ADO Den Haag 10- 7
Excelsior 10- 7
Sparta R'dam 9- 2