Menu

A1 loopt uit op Feyenoord

Ajax A1 is zaterdagmiddag verder uitgelopen op Feyenoord. Na de eigen winst op ADO Den Haag (1-2) en het gelijkspel van de Rotterdammers in de derby tegen Excelsior (2-2) bedraagt het verschil tussen koploper Ajax en de concurrent vier punten.

Het zag er niet naar uit dat de formatie van trainer Danny Blind met drie punten uit de Residentie zou vertrekken. Het winnende doelpunt viel namelijk pas in de 91ste minuut!

Toch begonnen de Amsterdammers goed aan de partij. Met aanvallend voetbal legden ze de gastheren hun wil op. De beste kans was in die periode echter voor ADO, maar de bal koos na zowel de linker - als de rechterpaal beroerd te hebben naast te gaan.

In de zestiende minuut zette Ajax het betere spel om in een 0-1 voorsprong. De dieptepass van Johan Plat bereikte Jan Vertonghen die in de verste hoek de Haagse goalie verschalkte. Na het openingsdoelpunt gebeurde er in de eerste helft niet veel meer.

In de tweede helft kwam ADO op gelijke hoogte. Bij een vrije trap in de 60ste minuut dekte de Ajax-defensie slecht waardoor een speler van Den Haag ongehinderd binnen kon schieten, 1-1.

Door fouten van de Amsterdamse verdediging kreeg Den Haag mogelijkheden te over om het duel te beslissen, maar zelfs kansen voor een leeg doel waren deze middag niet aan de groengelen besteed.

Prompt was het in de eerste minuut van de extra tijd raak voor Ajax. Opnieuw Vertonghen wist te scoren en zo drie kostbare punten mee terug naar Amsterdam te nemen.

Volgende week zaterdag speelt de A1 thuis tegen sc Heerenveen en tegen die club hebben de junioren nog iets goed te maken aangezien de uitwedstrijd verloren ging.