Menu
A1 maakt in acht minuten verschil

A1 maakt in acht minuten verschil

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen Twente/Heracles met 2-4 gewonnen. In de eerste helft liepen de Amsterdamse talenten in acht minuten tijd uit naar een 0-3 voorsprong.

Ajax A1 begon het duel tegen Twente/Heracles niet goed en doordat er niet scherp werd gespeeld, had het na een handvol seconden al 1-0 voor de thuisploeg kunnen staan. Zo ver kwam het niet, maar wakker was Ajax ook niet. In de vierde minuut scoorde Twente/Heracles dan ook, maar de treffer ging niet door wegens buitenspel. Zes minuten later moest trainer Sonny Silooy zijn eerste wissel al gebruiken. Deniz Aslan was niet fit aan het duel begonnen en na tien minuten kon hij al niet verder. De rechtsback werd vervangen door aanvaller Renaldo Jongebloet. ,,Toen moest ik dus schuiven in mijn elftal", aldus trainer Sonny Silooy. ,,Dat is natuurlijk nooit zo prettig, maar het pakte tactisch gezien goed uit. Tussen de zestiende en 24ste minuut konden we de 1,2 en 3-0 maken."
Vlatko Lazic bediende Renaldo Jongebloet prima, die, doordat de keeper de bal niet goed onder controle wist te brengen, zag dat Erixon Danso zijn rebound benutte, 0-1. Drie minuten later ging Erixon Danso op links prima door. Hij gaf voor en Leandro Resida schoot vanuit de tweede lijn uitstekend binnen, 0-2. Zo'n aanval beviel Ajax wel en vijf minuten later ging Danso opnieuw door op links, gaf weer breed op de inkomende Resida die vanaf de rand van het strafschopgebied feilloos in de kruising schoot, 0-3.

,,Vanaf dat moment hadden we de wedstrijd natuurlijk moeten controleren", analyseerde Silooy na aloop. ,,Maar dat gebeurde toch niet. We leden veel balverlies en je voelde dat de 1-3 er voor rust nog zat aan te komen."

Zo ver kwam het echter niet. Silooy moest na rust wederom schuiven in zijn elftal, want de ook niet honderd procent fitte Ismo Vorstermans en Nathaniel Will hielden het niet langer vol dan een helft en werden gewisseld. Daardoor moest Silooy twee B-junioren in het veld brengen.
De thuisploeg ging alles of niets spelen met vier spitsen en na tien minuten lag de 1-3 in het doel achter Sergio Padt. ,,Het spel ging toen heen en weer, werd erg rommelig en er kwamen weinig kansjes", beschouwde Silooy na.
Toch kon FC Twente in de negentigste minuut de 2-3 maken. Bovendien kregen de gastheren ook nog een vrije trap die mogelijkheden bood voor de gelijkmaker. Maar Sergio Padt pakte de bal en verlegde het spel snel naar invaller Lorenzo Ebecilio. Die ging alleen door, had zelf kunnen en moeten scoren, maar het was uiteindelijk Erixon Danso die de 2-4 maakte.

De volgende wedstrijd speelt Ajax A1 op vrijdagmiddag 25 april om 18.00 uur op sportpark de Toekomst tegen FC Groningen.

Opstelling Ajax A1: Sergio Padt; Deniz Aslan (10. Renaldo Jongebloet (83. Lorenzo Ebecilio), Ismo Vorstermans (46. Roly Bonevacia), Daley Blind, Kevin Huijsman; Joel Tillema, Jordi Schell, Nathaniel Will (46. Rik Schouw); Vlatko Lazic, Leandro Resida, Erixon Danso.

Overige uitslagen:

FC Groningen - AZ 1-1
FC Omniworld - sc Heerenveen 1-5
FC Utrecht - Sparta Rotterdam 0-1
FC Volendam - ADO Den Haag 1-3
Willem II - De Graafschap 1-3

Stand:

Feyenoord 24-52
AZ 24-51
Sparta R'dam 24-50
sc Heerenveen 24-44
Ajax 24-44
Twente/Herac. 24-39
PSV 24-36
Willem II 24-35
FC Groningen 24-30
ADO Den Haag 24-30
FC Utrecht 24-24
De Graafschap 24-16
FC Omniworld 24-12
FC Volendam 24- 8