Menu

A1 moet genoegen nemen met gelijkspel

In Enschede heeft de A1 vrijdagavond in de zesde competitiewedstrijd van dit seizoen met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Twente. Na een stroeve seizoensstart met drie nederlagen en een gelijkspel werd afgelopen zaterdag de eerste overwinning geboekt. Op de Toekomst werd FC Utrecht met 3-1 verslagen.

De mannen van Danny Blind waren dan ook tegen FC Twente zeer gemotiveerd om opnieuw drie punten te pakken. De A1 werkte keihard en creëerde zeker vijf prachtige kansen. Maar de bal wilde er niet in. Tot twee keer toe voorkwam de paal dat Daniel de Ridder kon scoren en een bal van Hedwiges Maduro werd van de lijn gehaald. In de 90ste minuut leek de ploeg toch loon naar werken te krijgen toen Gerard Aafjes een corner doorkopte waarna Jerold Promes de bal in het doel kon werken en zo de verdiende drie punten binnen leek te slepen.

Het ongelofelijke gebeurde. Twee minuten in blessuretijd maakten de Tukkers alsnog gelijk. “Het is een herhaling van zetten" , verzucht Danny Blind, de trainer van de A1. “Opnieuw hebben we zwaar onverdiend twee punten verloren. In totaal hebben we zo al elf punten verspeeld. Soms was dat het gevolg van halfbakken spel maar nu hebben de ze keihard gewerkt. Ik kan ze niets verwijten. Voor de jongens is het echt erg dat de overwinning ons ontglipt is. Als we die drie punten wel gepakt hadden, hadden we aan kunnen klampen bij de subtop.”

Volgend weekend is de A1 vrij in verband met een interland van het Nederlands elftal o19. De eerst volgende wedstrijd is zaterdag 19 oktober. Dan moet de ploeg opnieuw naar Enschede voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente.