Menu
A1 na Europese inspanning langs Utrecht

A1 na Europese inspanning langs Utrecht

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag het juiste voorbeeld gegeven aan Ajax 1 door in Utrecht met 2-4 te winnen. Davy Klaassen (foto) opende de score, Rowendy Schoop, Ouasim Bouy en Danzell Gravenberch waren de andere doelpuntenmakers voor Ajax.

In een week waarin Ajax A1 in de NextGen Series uit speelde bij Fenerbahçe (0-0), moest het vizier in korte tijd op FC Utrecht worden gericht. Pas op vrijdagmiddag namelijk konden de Amsterdammers zich focussen op de opponent uit Utrecht, die al een week bezig is met dit duel. ,,Dat was de grootste uitdaging", zei trainer Fred Grim na afloop van de zege. ,,We weten dat we een team hebben dat goed kan voetballen, maar de grote vraag na zo'n Europese wedstrijd en zware reis is hoe je jezelf het weekeinde erna laat zien."

De trainer kon zien dat het mentaal goed zit bij zijn pupillen en dat de bereidwilligheid naar elkaar toe groot was. ,,We hadden even moeite om goed te beginnen, want Utrecht zat er in de eerste fase bovenop. Maar na tien minuten hadden we grip op de wedstrijd."

Rowendy Schoop maakte de 0-2 voor Ajax bij Utrecht A1. Rowendy Schoop maakte de 0-2 voor Ajax bij Utrecht A1.

Na een klein half uur kwam Ajax, met B-junior Tom Noordhoff in de basis, op voorsprong toen Davy Klaassen de bal na een corner van Ouasim Bouy binnenwerkte en kort daarna bracht Rowendy Schoop zijn ploeg met een prima schot op 0-2. ,,Voor rust hadden we kansen genoeg om verder uit te lopen", had Grim gezien. ,,We hadden iets rustiger in de eindfase moeten zijn, want dan bevries je de wedstrijd."

Dat gebeurde niet en Utrecht kwam direct na rust terug tot 1-2. Maar Ajax A1 herpakte zich en de goedspelende Bouy schoot Ajax naar 1-3. Omdat Ajax veel ruimtes weggaf kon de thuisploeg nog 2-3 maken, maar invaller Denzell Gravenberch sleepte met de vierde Ajax-goal definitief de winst binnen, 2-4. ,,Ik moet de hele groep, en niet alleen de spelers, een compliment maken", sprak Grim. ,,Want het was een zware Europese wedstrijd woensdag en een zware reis. Dan kan je je op vrijdag pas focussen op Utrecht, waarvan je weet dat ze met het mes tussen de tanden zullen spelen. We hebben het heel goed gedaan. De komende week zijn er jeugdinterlands, waardoor we het weekeinde niet spelen en dan is het helemaal lekker dat je deze wedstrijd met winst afsluit. Kunnen we hier rustig van genieten."

Omdat Feyenoord A1 zijn wedstrijd ook won (5-0 tegen NEC/FC Oss) blijft de voorsprong van koploper Ajax A1 twee punten op de concurrent.

Scoreverloop: 28. Klaassen 0-1, 35. Schoop 0-2, 46. Slager 1-2, 62. Bouy 1-3, 72. Pappot 2-3, 83. Gravenberch 2-4.

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart; Sven Nieuwpoort (90. Mike Busse), Tom Noordhoff, Fabian Sporkslede, Mitchell Dijks; Youssef Fennich (65. Darren Rosheuvel), Davy Klaassen, Ouasim Bouy; Lesley de Sa, Rowendy Schoop (56. Danzell Gravenberch), Nick de Bondt (85. Sinan Keskin)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees