Menu
A1 naar halve finales Terborg

A1 naar halve finales Terborg

Tegenstander FC Twente A1 maakte blijkbaar iets los bij Ajax A1 op het internationale Terborgtoernooi. Na een matige eerste toernooidag en een pover duel tegen Atlas Guadelajara (0-0) op de tweede dag, waren de Ajacieden eindelijk wel bij de les tegen de leeftijdgenoten van Twente. Het leverde de Amsterdammers een plek in de halve finales op.

Ajax en Atlas Guadelajara dwongen allebei wel kansen af, maar tot treffers kwam het zaterdagmiddag niet. Vooral het favoriete Ajax stelde daarmee teleur. Vrijdag konden de Ajacieden van Fred Grim en Dennis Bergkamp evenmin imponeren tegen Botafogo (1-0 winst) en Australiƫ (0-0). Maar tegen FC Twente kwam het uiteindelijk, net op tijd, allemaal goed.

Het laatste pouleduel tegen Twente moest minimaal worden afgesloten met een gelijkspel. Met een overwinning op de Tukkers, die in de drie groepsduels twee punten meer haalden, werd Twente ingehaald. Een vroege treffer van Ricardo Kip zette de Amsterdammers op het juiste spoor. Kip hielp zijn ploeg al in de derde minuut aan een 1-0 voorsprong. Nog voor de rust van de 2 keer 20 minuten durende duels droegen ook Tom Boere en Terell Ondaan een doelpunt bij aan de score. De 3-0 overwinning volstond voor de eerste plek in de Kaak Groep.

Zondag spelen de Ajacieden hun halve finale van Terborg vanaf 11:30 uur tegen Boca Juniors. In de tweede halve finale staat FC Twente tegenover Cruzeiro.

Houd de website in de gaten voor de laatste toernooidag van het Terborgtoernooi. Sluit landskampioen Ajax het seizoen af met een toernooizege?

Tekst en foto: Ajax.nl