Menu

A1 naar kwartfinale bekercompetitie

Ajax A1 heeft zich zaterdagmiddag ten koste van Stormvogels/Telstar geplaatst voor de kwartfinale van de bekercompetitie. Tegen de Velsenaren werd het 3-0.

Omdat dit bekerduel nog uit de achtste finales stamde, was het noodzakelijk dat hij dit weekeinde afgewerkt zou worden. Daarom speelden de teams op kunstgras tegen elkaar.

De omstandigheden waren niet makkelijk met de straffe wind die in de lengte over het veld blies. Makkelijk was het voor Ajax niet omdat Stormvogels/Telstar zeer defensief was ingesteld, maar in de 24ste minuut wist de ploeg van trainer Danny Blind toch een opening te forceren. Gerard Aafjes joeg uit een vrije trap de bal, die met windje mee een duizelingwekkende snelheid kreeg, van zo'n meter of dertig tegen de touwen, 1-0.

Vijf minuten na rust, nu had Telstar de wind in de rug, was het wederom Ajax dat tot scoren kwam. De dieptepass was van Stanley Aboora, de ontvanger heette Måns Sörensson. De Zweed, die op huurbasis bij Ajax voetbalt, omspeelde de keeper en verdubbelde met zijn eerste Ajax-doelpunt de voorsprong.

Zeventien minuten voor tijd gooide Sergio Cameron de deur definitief in het slot. Na een fraaie solo zette hij de 3-0 op het scorebord. Aan Ajax-kant speelde Tom de Mul een helft mee.

Door de winst plaatste Ajax zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi. De tegenstander is Excelsior, het duel wordt in Amsterdam gespeeld, maar een datum voor deze ontmoeting is nog niet vastgesteld.