Menu
A1 opnieuw in NextGen Series

A1 opnieuw in NextGen Series

Ajax A1 zal ook volgend seizoen aan de Europese NextGen Series deelnemen. Het elftal van trainer Fred Grim haalde vorig seizoen de finale, waarin uiteindelijk met strafschoppen werd verloren van Internazionale.

Bijna alle clubs die afgelopen seizoen deelnamen, zijn ook dit seizoen van de partij. Behalve FC Basel. Bovendien zijn er negen nieuwe clubs, waaronder Chelsea, Arsenal, Anderlecht, Borussia Dortmund en Juventus. De landskampioenen van Engeland, Italië, Duitsland, Griekenland, Noorwegen, Schotland en Nederland zijn nu met hun hoogste jeugdelftal vertegenwoordigd in het sterke toernooi.

Ajax treft Chelsea, Molde (Noorwegen) en CSKA Moskou in de poulewedstrijden. Vorig seizoen waren Aston Villa, Fenerbahçe en Rosenborg groepsgenoten van de Amsterdamse toptalenten. Ajax plaatste zich als tweede voor de kwartfinale, waarin FC Barcelona in Spanje met 0-3 werd geklopt.

Davy Klaassen was één van de jeugdige Ajacieden in de NextGen Series. Davy Klaassen was één van de jeugdige Ajacieden in de NextGen Series.

Tegen Liverpool maakte de Amsterdamse ploeg zo mogelijk nóg meer indruk. De Reds kregen met liefst 0-6 een pak slaag. Viktor Fischer (hattrick), Davy Klaassen (twee keer) en Lesley de Sa maakten de goals in Engeland.

De finale tegen Internazionale ging helaas verloren na strafschoppen. Uiteraard tot teleurstelling van trainer Grim die na afloop terugblikte: ,,Het was een geweldig toernooi en we hebben zeer goede wedstrijden gespeeld. Als je dan de finale bereikt, wil je die ook winnen. We hebben goed gevoetbald, maar helaas niet goed genoeg om de Italianen te breken. Ik kan eerlijk zeggen dat er geen ander team het beter deed dan ons. Wij hebben heel goed voetbal laten zien in de NextGen Series.’’ Komend jaar kan Ajax A1 zich revancheren. Met goed voetbal én een prijs.

De groepsindeling is als volgt:
Groep 1 - FC Barcelona, Tottenham Hotspur, RSC Anderlecht, Vfl Wolfsburg.
Groep 2 - Manchester City FC, Juventus Football Club, Paris Saint-Germain, Fenerbahce.
Groep 3 - Chelsea FC, AFC Ajax, CSKA Moscow, Molde FK.
Groep 4 - Sporting Clube de Portugal, Celtic FC, Aston Villa FC, PSV Eindhoven
Groep 5 - Liverpool FC, Borussia Dortmund, Internazionale, Rosenborg BK.
Groep 6 - Arsenal FC, Athletic Club, Olympique de Marseille, Olympiacos.

Data en tijden zijn op dit moment nog niet bekend.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst