Menu
A1 pakt opnieuw drie punten

A1 pakt opnieuw drie punten

Ajax A1 heeft de tweede zege van het seizoen binnen. Na een overwinning vorige week op FC Omniworld, moest zaterdagmiddag Willem II er aan geloven. Op de Toekomst won Ajax met 4-1.

De Ajacieden juichen na de 4-1 van Lazic (links). De Ajacieden juichen na de 4-1 van Lazic (links).

Na een slechte seizoenstart (vier punten uit zes duels) lijkt Ajax A1 met de tweede zege op rij het lek weer enigzins boven te hebben. Trainer Sonny Silooy toonde zich na afloop tevreden, maar waakte voor euforie. ,,We hebben heel diep gezeten, maar nu gaat het beetje bij beetje beter”, aldus de coach. ,,Dat komt omdat er eindelijk weer eens gevochten wordt, en daar begint het toch mee. Want kwaliteit heeft de ploeg genoeg.”

Ajax pakte voor eigen publiek na tien minuten een 1-0 voorsprong via Danillo Campos, die op de achterlijn twee man passeerde en knap afrondde. Een sterke beginfase van de Amsterdammers, maar daarna ging het toch weer even mis. ,,We liepen niet meer in de organisatie”, analyseerde Silooy. ,,Duels werden verloren en er was veel balverlies.” Het was dan ook niet vreemd dat Willem II op gelijke hoogte kwam. In de 42ste minuut profiteerden de Tilburgers van een uitglijder van Johan Kappelhof: 1-1. Toch ging Ajax met een voorsprong de rust in. Rafael Uiterloo kopte een voorzet van Marvin Zeegelaar binnen.

Danillo Campos was met twee doelpunten de uitblinker bij Ajax A1. Danillo Campos was met twee doelpunten de uitblinker bij Ajax A1.

Na de rust, waarin Silooy drie wissels doorvoerde, stond het bij Ajax weer goed. De 3-1 viel heel snel. Danillo combineerde met Uiterloo, passeerde vervolgens de Brabantse doelman en schoot raak. Vlak voor het eind van de wedstrijd maakte Vlatko Lazic de 4-1. Hij liep goed door op de keeper die de bal via de Ajacied in zijn eigen doel zag belanden. Silooy hoopt dat zijn elftal er volgende week uit tegen Volendam opnieuw staat. ,,De afgelopen twee jaar hebben we daar verloren, dus het wordt niet makkelijk.”

Opstelling Ajax A1: Bizot, Aslan, Kappelhof, (45. Van der Meulen), Blind, Huijsman; Resida (45. Schell), Danso (45. Lazic), Sousa Campos; Uiterloo (77. Candan), Olijve, Zeegelaar.

Silooy: 'Beetje bij beetje gaat het beter'. Silooy: 'Beetje bij beetje gaat het beter'.
Leandro Resida wint het kopduel van zijn Tilburgse tegenstander. Leandro Resida wint het kopduel van zijn Tilburgse tegenstander.
Frank Olijve schudt zijn tegenstander van zich af. Frank Olijve schudt zijn tegenstander van zich af.
Danillo maakte het de Brabantse verdediging constant lastig. Danillo maakte het de Brabantse verdediging constant lastig.