Menu
A1 plaatst zich voor kruisfinales

A1 plaatst zich voor kruisfinales

Ajax A1 heeft een prima prestatie geleverd door de kruisfinales te bereiken van het Gestion Copa Amsterdam toernooi. De Amsterdammers, die liefst negen potentiële basisspelers missen vanwege de Curaçao-trip van Ajax 1 en de EK-kwalificatie van Oranje -19, wonnen Eerste Pinksterdag beide duels en kunnen zich opmaken voor de kruisfinale van maandag. Tegenstander is Chelsea.

Ajax A1 opende, net als zaterdag, de wedstrijddag op Eerste Pinksterdag. Het was erg warm en gezellig druk in en rond het Olympisch Stadion Amsterdam. De speaker riep keer op keer de aanwezigen op veel te drinken, ook als iemand geen dorst had. De jongste jeugd kon zich uitleven op het springkussen van de Ajax Kids Club, de iets grotere konden de snelheid van hun schoten laten meten. Binnen de muur van het historische pand van architect Jan Wils, stond Ajax klaar voor de dagopening.

Dit keer was de tegenstander Fluminense. De Ajacieden begonnen goed aan de wedstrijd en net na het kwartier leek het beslist toen het 2-0 stond. In de twaalfde minuut scoorde stagiair Jorge Salinas, onder toeziend oog van Tscheu la Ling -eigenaar van AS Trencin waar Salinas speelt - de openingsgoal en een paar minuten later werkte Joël Veltman de 2-0 binnen. Maar Fluminense kwam naderbij, maakte ook de aansluitingstreffer en leek door te kunnen drukken. Het was echter mede aan een schitterende redding van doelman Kees Heemskerk - hij pareerde de hard ingeschoten bal uitstekend - te danken dat Ajax de eerste punten van het toernooi mocht bijschrijven. ,,Het was best lastig om alle energie bijelkaar te schrapen na de teleurstellende nederlaag van zaterdag", blikte De Klerk terug. ,,Maar we speelden gedurfd, fris en fruitig en waren scherp. We kwamen zeer verdiend op 2-0, kregen het nog lastig toen Fluminense tegenscoorde, maar wonnen verdiend."

Stagiair Jorge Salinas scoorde de openingstreffer tegen Fluminense. Stagiair Jorge Salinas scoorde de openingstreffer tegen Fluminense.

In de tweede wedstrijd tegen FC NH, die Ajax moest winnen om een plaats af te dwingen in de kruisfinale, speelde Ajax wederom met lef. ,,Ik moet echt een compliment geven aan de groep", vond De Klerk. ,,FC NH schoot nog wel een keer een op de paal, maar hanteerde verder de lange bal en daar konden wij ons goed tegen wapenen. Wij creeërden veel kansen." Maar pas vijf minuten voor tijd, toen FC NH met tien man stond na twee keer geel dus rood voor oud-Ajacied Mitch Apau, scoorde Veltman de 1-0.

Maandag wacht om 12.00 uur Chelsea. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de finale.


Opstellingen Ajax A1 tgn Fluminense: Heemskerk; Ligeon, Veltman, Kopper, Boilesen; Receveur, Salinas, De Kamps (26. Schouw); Jozefzoon (35. Osei Kofi), Adi, Wildschut (32. Dekker)

Ajax A1 tgn FC NH : Hahn; Rodjan, Veltman, Boilesen, De Kamps; Ligeon, Dekker (26. Receveur), Schouw; Jozefzoon, Boere (35. Adi), Lukoki (32. Wildschut)
Tekst en foto's: Ajax.nl

Zorgen om Jorge Salinas. Zorgen om Jorge Salinas.
Ajax domineerde het eerste kwartier tegen Fluminense. Ajax domineerde het eerste kwartier tegen Fluminense.
Bob de Klerk kijkt toe hoe Ajax Fluminense de duimschroeven aandraait. Bob de Klerk kijkt toe hoe Ajax Fluminense de duimschroeven aandraait.