Menu
A1 rolt Willem II op

A1 rolt Willem II op

Ajax A1 heeft korte metten gemaakt met Willem II. Op de Toekomst wonnen de Amsterdamse talenten met 9-1 van de Tilburgers.

Dit duel leek weinig op het duel van twee weken geleden. Toen won Ajax in de bekercompetitie met 2-0 van Willem II, maar was het spel niet om over naar huis te schrijven. Dat was zaterdag wel het geval. Dikke brieven zullen het worden wie gaat schrijven, want niet alleen scoorde Ajax negen keer, er werd goed gevoetbald en de goals waren bijna allemaal van grote schoonheid.

Al in het eerste kwartier lieten de pupillen van trainer Sonny Silooy zien dat ze er zin in hadden. Jan Arie van der Heijden passeerde in de derde minuut drie Tilburgers maar die mooie actie werd niet met een treffer beloond; de bal kwam tegen de paal. Ook Danillo Sousa de Campos, Van der Heijden opnieuw en Jordy Brouwer kregen nog mogelijkheden op de openingstreffer, maar het was uiteindelijk Mitchell Donald die van afstand de linkerbovenhoek vond, 1-0. Er waren 21 minuten gespeeld. Toen ging het snel. Opnieuw Donald schoot raak, nu in de rechterbenedenhoek in de 24ste minuut, Siem de Jong verzilverde de pass van John Goossens en Jordy Brouwer kopte in de 35ste minuut ook een voorzet van Goossens achter de keeper, 4-0. Een minuut later zag Koen Verhoeff tot zijn schrik dat een uittrap van hem in de voeten terecht kwam van een speler van Willem II. Hoewel de mogelijkheid voor de gasten in eerste instantie werd verijdeld ten koste van een corner, kopte Thijs van de Berg uit de hoekschop raak, 4-1.

In de tweede helft wist Ajax niet van ophouden. De talenten namen geen genoegen met de tussenstand en bouwden aanval na aanval op. Goossens zag een hard schot van hem nog gered, Vorstermans slaagde er niet in alleen voor de keeper te scoren, maar na een uur spelen schoot Jordy Brouwer de bal na een pass van Siem de Jong hoog in, 5-1. Nadat Marvin Hasselbaink net naast had geschoten kopte Vorstermans na een corner van Van der Heijden wel raak, 6-1. In de laatste zeven minuten zette Ajax de kroon op het werk: Donald rondde een voorzet van Christian Supusepa goed af. Na een mooie aanval over de linkerkant via Moustafa El-Kabir en Van der Heijden passeerde Hasselbaink de keeper, 8-1. In de blessuretijd bepaalde El Kabir de eindstand op 9-1 toen hij half liggend scoorde.

Opstelling: Koen Verhoeff; Nathaniel Will (72. Marco Neuvel), Ismo Vorstermans, Toby Alderweireld, Christian Supusepa; Mitchell Donald, Siem de Jong (78. Yassine Ben-Moussa), Jan Arie van der Heijden; Danillo Sousa de Campos, Jordy Brouwer (70. Moustafa El Kabir) en John Goossens (65. Marvin Hasselbaink)