Menu
A1 sluit 2007 af met gelijkspel

A1 sluit 2007 af met gelijkspel

Aan de zegereeks van Ajax A1 is zaterdag in Eindhoven een einde gekomen. Na acht competitiezeges op rij kwam de formatie van Sonny Silooy tegen PSV niet verder dan 1-1.

Maar echt ontevreden was Silooy niet na afloop van het duel, dat op een drassig, traag veld werd gespeeld. ,,Als je beseft dat we in het begin van de competitie onderaan bungelden en nu weer gewoon bovenin meedraaien, mag je niet klagen”, aldus de trainer. ,,We staan nu zelfs bovenaan, al moet een aantal concurrenten nog een duel inhalen.”

Ajax A1 begon matig zaterdagmiddag tegen de Eindhovenaren. De thuisploeg kwam binnen vijf minuten op voorsprong nadat Ajax niet goed had uitverdedigd. ,,We speelden te slap en we lieten over ons heen lopen”, analyseerde Silooy. ,,Maar echt gevaarlijk was PSV ook weer niet.”

In de tweede helft liep het een stuk beter bij Ajax. De Amsterdammers kregen kans op kans en kwamen in de 60ste minuut verdiend op gelijke hoogte. Vlatko Lazic schoot van buiten het zestienmetergebied raak. Daarna was er nog een grote kans voor Toby Alderweireld. Hij kreeg de bal uit een corner perfect voor zijn voeten, maar de bal belandde op het hoofd van een PSV-verdediger in plaats van in het doel. ,,Over de tweede helft ben ik zeer te spreken. We kregen genoeg kansen en het is jammer dat we er maar één benut hebben.”

Voor Ajax A1 was het duel met PSV de laatste wedstrijd van 2007. De competitie wordt eind januari weer hervat. ,,Ik ga met een goed gevoel de winterstop in”, sprak Silooy. ,,We hebben progressie gemaakt dit jaar en daar gaat het toch om.”

Opstelling Ajax A1: Padt; Aslan, Alderweireld, Blind, Supusepa; Olijve, Schell, Tillema (60. Uiterloo); Lazic (75. Sneijder), Danso (75. Castillion), Danillo.