Menu
A1 sluit af met goede zege op FC Utrecht

A1 sluit af met goede zege op FC Utrecht

Ajax A1 heeft de competitie afgesloten met een zege op FC Utrecht: 3-0. Leandro Resida, Erixon Danso en Renaldo Jongebloet sloegen na de rust toe voor de ploeg van trainer Sonny Silooy. De A1 reikte dit seizoen uiteindelijk tot de vierde plek in de Eredivisie.

Op de ruime overwinning van de Amsterdammers viel uiteindelijk weinig af te dingen. De zege had zelfs ruimer uit kunnen vallen als de ploeg zorgvuldiger was omgesprongen met de kansen. De onzorgvuldigheid in de afronding was een van de spaarzame minpuntjes in het spel van de Ajacieden. ,,De hele wedstrijd was van goed niveau’’, wist teammanager Rolf Grootenboer. ,,De bal ging onder meer goed rond en ons veldspel was verzorgd. In de rust hadden de jongens al het gevoel dat het ook met de doelpunten wel goed zou komen.’’

Vier minuten na de rust hielp Resida zijn ploeg aan de gewenste voorsprong. De spits rondde een vloeiende aanval over links af met een knap schot: 0-1. ,,De ban was gebroken, FC Utrecht geknakt’’, vervolgde Grootenboer. De Utrechters hielden er tot de 0-1 een zeer behoudende speelwijze op na. Eenmaal op achterstand moest ook de thuisploeg meer en meer vooruit voetballen. Ajax wist in het vervolg wel raad met de geboden ruimte. Tien minuten na de treffer van Resida verdubbelde Danso de voorsprong. Invaller Tom Overtoom stuitte eerder op de Utrechtse doelman, waarna Danso in de rebound toe sloeg.

Ook Renaldo Jongebloet bekroonde zijn invalbeurt met een treffer. Op aangeven van centrale middenvelder Daley Blind schoof de voor Resida ingevallen aanvaller de bal onder de keeper door. Grootenboer: ,,Het was alles bij elkaar een verdiende overwinning. Wij kregen goede kansen, maar vooral voor rust was het te vaak nét niet. FC Utrecht heeft weinig kansen gekregen. Onze doelman Sergio Padt kreeg weinig te doen.’’

De kampioen in de landelijke Eredivisie voor A-junioren is overigens nog niet bekend. Feyenoord en Sparta sloten het seizoen af met een gelijk aantal punten (56 punten uit 26 wedstrijden). Feyenoord begon de laatste speeldag als koploper, maar deed uiteindelijk slechte zaken met een gelijkspel tegen Willem II A1: 1-1. Sparta won met 3-2 van AZ en kwam met dat resultaat op gelijke hoogte met de stadsgenoot. Feyenoord en Sparta spelen nu een beslissingsduel om het kampioenschap. Waar en wanneer de beslissingswedstrijd wordt gespeeld was zaterdag nog niet bekend.

AZ A1 bleef de Ajacieden van Silooy net voor op de ranglijst. Het verschil tussen de Alkmaarse nummer drie en de Amsterdamse nummer vier bedraagt twee punten. Ajax kan het seizoen alsnog afsluiten met een prijs. Op 7 juni is Heerenveen de tegenstander in de bekerfinale. De finale wordt gespeeld in Almere.

Opstelling Ajax A1:
Padt; Floren, Alderweireld, Vorstermans (46. Van der Meulen), Lachman; Schell (46. Overtoom), Blind, Olijve; Antonia (46. Zeegelaar), Resida (60. Jongebloet) en Danso (60. Uiterloo).