Menu
A1 speelt 0-0 gelijk tegen Willem II

A1 speelt 0-0 gelijk tegen Willem II

Ajax A1 is zaterdag op Sportcomplex de Toekomst niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel met de leeftijdsgenoten van Willem II/RKC. In de eerste helft kwam het team van Frank de Boer met tien man te staan door een rode kaart voor Joël Veltman.

Zaterdagmiddag had het hoogste elftal van de Ajax Jeugdopleiding het in tegenstelling tot het treffen eerder dit seizoen - toen het begin september vrij eenvoudig met 4-1 won - behoorlijk lastig met de combinatieformatie uit Brabant. ,,We begonnen slordig aan de wedstrijd’’, blikte trainer Frank de Boer terug na afloop van het duel op Sportcomplex de Toekomst. ,,In de warming-up had ik iedereen al gewaarschuwd. Het ging toen al niet soepel en dat zag je terug in de wedstrijd.’’

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kwam het team van Frank de Boer met tien man te staan na een rode kaart voor Joël Veltman. De Ajacied hield een doorgebroken speler vast waarna hij door de scheidsrechter resoluut van het veld werd gestuurd.

Na de rust kwam de thuisploeg sterker uit de startblokken. ,,In de tweede helft werkte iedereen keihard’’, beaamt De Boer die tevens zijn team complimenteerde voor de werklust en getoonde strijd tegen Willem II/RKC. Toch verzuimde de thuisploeg om een doelpunt te maken, ondanks de kansen van onder andere Florian Jozefzoon en Rik Schouw, die naast het doel schoot.

Feyenoord, de aankomende tegenstander en nummer twee van de ranglijst, maakte geen misstap tegen NAC Breda. Op Sportcomplex TVC Breda wonnen de Rotterdammers met 2-0. Koploper PSV boekte een dag eerder bij FC Twente een 2-1 overwinning.

Ondanks het gelijkspel tegen Willem II/RKC blijft Ajax een voorsprong hebben op AZ, dat de vierde plek bezet. De top drie in de Eredivisie voor A-junioren blijft daarmee onveranderd.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn; Joël Veltman, Ricardo van Rhijn, Dico Koppers, Lorenzo Burnet; Rik Schouw, Davy Klaassen (60. Zé Eduardo), Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon (83. Yannick Wildschut), Tom Boere (75. Joery de Kamps) en Lorenzo Ebecilio.

Foto:Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl