Menu
A1 start met overwinning

A1 start met overwinning

De competitie is voor Ajax A1 gestart met een 1-3 overwinning bij Excelsior. Hoogstaand was het duel niet en pas twee minuten voor tijd viel de beslissing. Marvin Hasselbaink was met twee goals het meest trefzeker.

De Amsterdamse eerlijkheid kwam in de analyse van de wedstrijd snel boven drijven. ,,Het was niet om aan te zien", luidde de openingszin van teammanager Rolf Grootenboer. Het kunstgrasveld van Excelsior bleek van een mindere kwaliteit en het was duidelijk dat Ajax op gang moest komen in de competitie. Vorige week was dan wel met 5-0 van Feyenoord gewonnen en dat leverde de Super Cup op, maar deze week was het toch weer een ander verhaal.

Na een ruim kwartier opende Marvin Hasselbaink de score voor de Amsterdammer in Rotterdam en Vito Wormgoor gaf in de 37ste minuut zijn ploeg wat meer lucht. Lang konden de gasten daar niet van genieten, want hoewel de kansen om verder afstand te nemen zich opstapelden, was het Excelsior dat op slag van rust een defensieve fout afstrafte, 1-2.

Ajax hielp Excelsior zo weer in het zadel en de thuisploeg speelde in de tweede helft 'alles of niets' voetbal. En daar heeft Ajax het altijd lastig mee. Excelsior kreeg echter geen oplegde kansen meer en twee minuten voor tijd besliste Hasselbaink de wedstrijd door 1-3 te maken.

Opstelling Ajax A1:
Koen Verhoeff; Marco Neuvel, Ivo de Heus, Toby Alderweireld, Christian Supusepa; Vito Wormgoor; Siem de Jong (71. Marvin Zeegelaar), Jan-Arie van der Heijden; Marvin Hasselbaink, Jordy Brouwer (65. Joey Godée), John Goossens (85. Ben Rienstra).