Menu
A1 te sterk voor PSV

A1 te sterk voor PSV

Ajax A1 heeft op het eigen sportpark de Toekomst met 3-1 gewonnen van PSV. Een paar minuten vol het gaspedaal intrappen was genoeg. De 1-1 ruststand werd daarin omgebogen naar een 3-1 zege.

De felicitaties zijn voor Van der Heijden. Hij heeft Ajax A1 aan de leiding gezet. De felicitaties zijn voor Van der Heijden. Hij heeft Ajax A1 aan de leiding gezet.

Provinciegenoot Volendam zorgde voor nog meer goed nieuws in Amsterdam. De Volendammers ontpoppen zich dit seizoen als ware reuzendoders, want eerder al verschalkten zij Ajax en nu was koploper FC Twente de prooi. FC Volendam won met 2-0. Ajax profiteerde optimaal van dat resultaat door PSV te verslaan. De Eindhovenaren zijn geen toppers in de A-juniorencompetitie, maar kunnen met dertien punten uit acht duels - voor deze wedstrijd - ook niet als ongevaarlijk worden bestempeld. Hun gevaarlijkste man deze zaterdagmiddag was B-junior Genero Zeefuik die vorige week al met de B1 tegen Ajax speelde en scoorde. Saillant is dat de spits zijn opleiding tot en met de C1 in Amsterdam genoot.

Jan-Arie van der Heijden haalt uit van afstand. Jan-Arie van der Heijden haalt uit van afstand.

Ajax wist wat tegen PSV te doen; winnen. Al na twaalf minuten namen de Amsterdammers een voorschot op de zege. Nadat een aanval afgeslagen werd, zorgde aanvoerder Jan-Arie van der Heijden met een afstandsschot voor de openingstreffer; 1-0. Net voor het half uur was verstreken kreeg PSV een opgelegde mogelijkheid via Zeefuik. De oud-Ajacied verloor het een-tegen-een duel van doelman Koen Verhoeff die met een prachtige redding zijn doel schoon hield. Dat lukte hem vijf minuten voor rust niet. Niet efficiënt genoeg ingrijpen aan de linkerkant verschafte de rechtsbuiten van PSV ruimte tot de achterlijn. Hij trok terug op Zeefuik die de gelijkmaker maakte, 1-1. Ajax had nog de mogelijkheid om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Jordy Brouwer deed zeer fraaie dingen aan de linkerkant maar hij had de pech dat iedereen zijn uitstekende voorzet miste.

Direct na rust stelde Ajax orde op zaken. Jan-Arie van der Heijden liet PSV-doelman Gino Mommers versteend aan de grond staan toen zijn schot uit een vrije trap rechts van de keeper tegen de touwen sloeg, 2-1. Een dikke minuut later bereidde Danillo da Sousa Campos de 3-1 voor. John Goossens rondde fraai af.

Met een prima redding hield Verhoeff Ajax - weliswaar voor het moment - op 1-0. Met een prima redding hield Verhoeff Ajax - weliswaar voor het moment - op 1-0.

Een tegenvaller was het uitvallen van doelman Koen Verhoeff. Hij werd vervangen door Jeroen van Binsbergen. Maar hij was niet de invaller die de meeste interesse wekte. Dat was vijf minuten voor tijd Daley Blind. De zoon van Danny Blind maakte zijn debuut in de A1 en liet met fraaie passes direct zien wat voor talent hij in huis heeft. Aan de stand op het veld veranderde niets meer. De stand op de ranglijst daarentegen is na de nederlaag van FC Twente wel veranderd. Ajax heeft nu 22 punten, FC Twente 19 met een wedstrijd minder gespeeld.

Opstelling Ajax: Koen Verhoeff (71. Jeroen van Binsbergen); Nathaniel Will, Vito Wormgoor, Toby Alderweireld, Christian Supusepa; Mitchell Donald (75. Marvin Hasselbaink), Siem de Jong, Jan-Arie van der Heijden; Danillo da Sousa Campos (85. Daley Blind), Jordy Brouwer (61. Moestafa El Kabir), John Goossens.