Menu
A1 ten onder tegen Feyenoord

A1 ten onder tegen Feyenoord

In de kleine Klassieker kwam voor de Ajax A1 nog niet de gewenste ommekeer. Wel opende de thuisploeg op de Toekomst de score, maar daarna was het alleen Feyenoord dat het net vond, 1-4.

Rafael Uiterloo in duel met de doelman van Feyenoord. Rafael Uiterloo in duel met de doelman van Feyenoord.

Ajax, dat na vijf duels op vier punten stond, opende goed. Nog voor een kwartier was verstreken had Erixon Danso de openingstreffer op het bord gezet. Kansen kwamen er om de Rotterdammers op grotere achterstand te zetten, maar die werden niet benut. Individuele fouten zorgden zoals vaker deze competitie voor een tegengoal. Nog voor rust had Feyenoord de wedstrijd helemaal omgebogen. Vijf minuten voordat de teams richting kleedkamer konden, viel de 1-2 uit een spelhervatting. ,,En ook uit standaardsituaties hebben we al veel vaker dit seizoen doelpunten tegen gekregen', sprak trainer Sonny Silooy na afloop teleurgesteld.

Jordy Schell haalt uit. Jordy Schell haalt uit.

In de rust sprak de trainer zijn pupillen toe. ,,Ik heb ze gezegd dat ze wel aan voetballen toe moesten komen. Dat was na de 1-0 te weinig gebeurd. Ook moesten er minder fouten worden gemaakt, want die zijn onnodig als je de keuzes makkelijk houdt. Ze willen het heel erg moeilijk doen, maar dat kan niet. Zo voetbal je jezelf uit de wedstrijd."

Sonny Silooy is teleurgesteld als de Klassieker tegen Feyenoord niet in winst is omgezet. Sonny Silooy is teleurgesteld als de Klassieker tegen Feyenoord niet in winst is omgezet.

In de tweede helft speelde Ajax vooral op de helft van de tegenstander, die probeerde vanuit een countersituatie succesvol te zijn. En daarin slaagde de Rotterdamse formatie. In de 78ste minuut viel de 1-3 en vier minuten later kwam de eindstand op het bord, 1-4. ,,We hebben nu zes duels gespeeld, daarin moet je geluk hebben en dat hebben we niet. Maar ik moet ook zeggen, dat je geluk altijd afdwingt en dat hebben we niet gedaan. We gaan met alle goede bedoelingen een wedstrijd in en dat kunnen we vervolgens slechts dertig minuten volhouden. Dan krijgen we een doelpunt tegen en knakt er wat. We doen er alles aan om de spelers goed een wedstrijd te laten ingaan, maar de opdrachten die we geven worden niet uitgevoerd."

Opstelling Ajax A1: Roy Ouwerkerk; Deniz Aslan, Ismo Vorstermans (40. Johan Kappelhof), Toby Alderweireld, Darryl Lachman (69. Kevin Huisman), Frank Olyve (58. Joël Tillema), Jordy Schell (69. Vlatko Lazic), Danilo Sousa Campos, Daley Blind, Rafael Uiterloo, Erixon Danso