Menu
A1 toont veerkracht tegen FC Utrecht

A1 toont veerkracht tegen FC Utrecht

Ajax A1 heeft het uitduel met FC Utrecht A1 zaterdag gelijkgespeeld: 2-2. Anwar El Ghazi en Queensy Menig zorgden na een 2-0-achterstand voor het gelijkspel. De Amsterdammers bogen de achterstand pas na rust om in het gelijkspel.

Ajax had het vooral de eerste helft moeilijk met de leeftijdgenoten van FC Utrecht. Anwar El Ghazi zorgde voor de broodnodige tegenstoten. Van Bruggen voorkwam met goed defensief werk een wel erg vroege openingstreffer. Desondanks konden ook El Ghazi en Van Bruggen - als voorname steunpilaren in de ploeg van Orlando Trustfull - niet voorkomen dat de Utrechters een 2-0-voorsprong namen. Na elf minuten tekende Rodney Antwi voor de 1-0. Een minuut voor rust hielp dezelfde Utrechter de gasten nog dieper in de misère: 2-0. Bij de laatste treffer werd Antwi wel geholpen door zwak verdedigen bij de gasten. Zo bereikten de Ajacieden met forse achterstand de rust.

,,We zijn de eerste helft bijna niet voor het doel van Utrecht geweest, lieten ons afbluffen'', blikte trainer Trustfull na afloop terug op de povere eerste 45 minuten. ,,In de eerste helft lukte het misschien tien minuten om goed te voetballen. Utrecht won alle duels en bijna altijd ook de tweede bal, op een overigens ongelooflijk slecht veld. De Utrechters speelden verder heel compact en goed als team. Na rust zijn we iets anders gaan spelen. In de tweede helft lukte ons wél waar we de eerste helft niet in slaagden.''

Ajax A1 toonde de tweede helft vechtlust en veerkracht op sportpark Zoudenbalch. Een halfuur voor tijd tekende Anwar El Ghazi, na rust doorgeschoven richting spits, voor de aansluitingstreffer. Na het uitkappen van de keeper was het simpel inschieten: 2-1. Menig vervolgde het duel als rechtsbuiten. In het vervolg werd een doelpunt van Mirani (uit een ingestudeerde hoekschop) afgekeurd door de scheidsrechter wegens hands.

De Amsterdammers knokten zich twintig minuten voor tijd alsnog naast de gastheren. Queensy Menig bepaalde de tussenstand in de 71ste minuut op 2-2. Het goede voorbereidende werk kwam van El Ghazi, die Donny van de Beek in stelling bracht. Op aangeven van laatstgenoemde kon Menig de welverdiende gelijkmaker intikken. Het 2-2-gelijkspel zal, na de fikse inhaalslag, voor Ajax toch een heel klein beetje hebben aangevoeld als een morele overwinning.

,,Uiteindelijk kan ik prima leven met de 2-2'', besloot Trustfull. ,,We kregen weliswaar nog kansen op een derde treffer, maar ook FC Utrecht kon een derde maken.''

Opstelling Ajax A1:
Mous; Sno, Van Bruggen (62. Dankerlui), Mirani, Owusu, Nouri (84. El Assousi), Bakker, Van de Beek (80. Vissers), El Ghazi, Menig, Acolatse.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst