Menu
A1 treft Internazionale in finale NextGen

A1 treft Internazionale in finale NextGen

Internazionale is zondag de tegenstander van Ajax A1 in de eerste finale van de NextGen Series, de ‘mini’ Champions League voor jeugdelftallen. De Italianen bereikten de finale door de talenten van Olympique Marseille woensdag met 2-0 te verslaan. De Ajacieden van trainer Fred Grim plaatsten zich afgelopen week met een overtuigende 0-6 zege op Liverpool U-19 voor de eindstrijd in Londen.

De finale wordt zondag vanaf 14:30 uur (Nederlandse tijd) gespeeld in het Matchroom Stadium van Leyton Oriënt FC in oostelijk Londen. Het vlaggenschip van de Amsterdamse jeugdopleiding vertrekt zaterdag al naar de Engelse hoofdstad. De gedegen ‘Europese voorbereiding’ moet de Ajacieden van Grim en zijn assistent Ronald de Boer een nieuwe hoofdprijs opleveren.

Internazionale haalde, net als Ajax, een tweede plek in de groepsfase. Tottenham Hotspur bleef de Italianen als groepswinnaar voor. Het onderlinge verschil was drie punten. De blauw-zwarten plaatsten zich met een 0-1 overwinning op Sporting Clube de Portugal voor de halve eindstrijd, die op het Londense Griffin Park (op neutraal terrein dus) werd gespeeld.

De Ajacieden juichten zes keer tegen Liverpool. Hebben de Ajacieden van trainer Fred Grim zondag opnieuw reden voor een feestje? De Ajacieden juichten zes keer tegen Liverpool. Hebben de Ajacieden van trainer Fred Grim zondag opnieuw reden voor een feestje?

Ajax A1 maakte dit seizoen al indruk in de eerste editie van de NextGen Series. De Amsterdammers hadden een vliegende start in de Series met glansrijke overwinningen in de eerste vier speelrondes. Aston Villa (2-0) en Fenerbahçe (5-1) werden op de Toekomst verslagen. De resultaten bij Rosenborg BK (1-2) en Fenerbahçe (0-0) waren ook prima te noemen. De afsluitende groepswedstrijden tegen Aston Villa (3-0) en Rosenborg (0-2) gingen wel verloren.

De Ajacieden speelden misschien wel hun beste Europese duel in de eerste knock-outronde tegen FC Barcelona U-19. In Spanje leverde een wervelend optreden Ajax een indrukwekkende 0-3 overwinning op. Indrukwekkend was ook de halve finalewedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Liverpool FC. Bij de Reds denderden de Ajax-talenten met een 0-6 zege naar de finale.

De Amsterdam ArenA opent zondag voorafgaand aan Ajax - PSV al om 14:00 uur de deuren. In het stadion zal de eerste helft van de finale van Ajax A1 in de NextGen Series op de schermen te zien zijn. Van de tweede helft worden, tijdens de warming up naar de topper tegen PSV, de highlights getoond van de verrichtingen van de A1.

Ajax.nl en Ajax TV volgen de A1 op de voet tijdens hun voorbereiding op de finale van de NextGen Series. Uiteraard wordt ook de eindstrijd ruimschoots belicht. Houd de Ajax-kanalen in de gaten en mis niets van de verrichtingen van de Ajacieden in Londen!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier de samenvatting van Liverpool U-19 - Ajax A1

Viktor Fischer was met zijn drie treffers en sterke spel zeer waardevol in de halve finale tegen Liverpool. Viktor Fischer was met zijn drie treffers en sterke spel zeer waardevol in de halve finale tegen Liverpool.