Menu
A1 verliest finale Terborg van Cruzeiro

A1 verliest finale Terborg van Cruzeiro

Ajax A1 heeft de finale van het internationale Terborgtoernooi verloren van Cruzeiro. Na een 1-1 eindstand in de reguliere speeltijd, waren de Brazilianen net iets scherper in de beslissende penaltyreeks: 7-6. Ricardo Kip was de beste speler van het toernooi.

Lesley de Sa poetste in de finale een 1-0 achterstand weg. Omdat er na de gelijkmaker niet meer werd gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na missers van Tom Boere en Joeri de Kamps faalde ook Mitchell Dijks vanaf elf meter. Dijks had de pech dat zijn misser Cruzeiro (de Brazilianen misten twee keer) aan de toernooizege hielp. Kleine pleister op de wond was de eretitel die Ricardo Kip opstreek. De Ajacied werd gehuldigd als beste speler van het toernooi.

De Ajacieden van de trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp versloegen eerder zondag in de halve finales Boca Juniors. Na de reguliere speeltijd (2 keer 20 minuten) was de stand nog onbeslist: 1-1. De Sa maakte de gelijkmaker uit een kopbal. De Ajacieden wonnen deze penaltyreeks vervolgens wel, met 5-3. In de tweede halve finale stonden Cruzeiro en FC Twente tegenover elkaar. De Brazilianen waren met 1-0 te sterk voor de Tukkers.

Afgelopen week won landskampioen Ajax wel het prestigieuze toernooi om de Copa Amsterdam.

Tekst en foto: Ajax.nl