Menu
A1 verliest topper

A1 verliest topper

Ajax A1 heeft de topper tegen sc Heerenveen met 4-0 verloren. Heerenveen is koploper met zes verliespunten minder dan Ajax.


Ajax A1 had in eerste instantie moeite met het tweespitsensysteem waarin Heerenveen voor de dag kwam. Het duurde een minuut of vijf voordat de Amsterdammers de organisatie op orde hadden. In die fase hield Marco Bizot met een goede redding zijn doel schoon. Toen Ajax beter ging voetballen kreeg Danilo goede mogelijkheden, maar in de negende minuut was het toch raak voor de Friezen. Slecht uitverdedigen door het centrum bracht de aanvaller van Heerenveen in stelling. Bizot liet de bal los en de spits was alert, 1-0. Ajax bleef voetballen; Heerenveen zocht snel de diepte en de snelle, sterke aanvallers anticipeerden daar goed op. Verder dan kleine mogelijkheden kwamen ze echter niet, tot Ajax het voor rust alsnog weggaf. Individuele fouten, zoals bijvoorbeeld geen rugdekking geven, zorgden ervoor dat Heerenveen in de 42ste en 44ste kon scoren en zo uitliep naar een 3-0-ruststand.

,,Blijft het 1-0, dan kan je nog herstellen", zei Frank de Boer na afloop. Want net na rust ging Rodney Sneijder alleen op de doelman af, maar de Ajacied schoot tegen de keeper op. ,,We kwamen beter uit de startblokken", zei De Boer. Dat leverde drie mogelijkheden op voor onder andere Ebicilio en Danilo. Heerenveen kreeg meer ruimte en nadat de bal al een keer van de lijn was gehaald, was het in de 62ste minuut Narsingh die 4-0 maakte. ,,Welkom in de grotemannenwereld, heb ik na afloop tegen de jongens gezegd", aldus De Boer. ,,We zullen in deze wedstrijd toch uit een ander vaatje moeten tappen."

Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Johan Kappelhof (71. Mitch Apau), Ricardo van Rhijn, Lorenzo Burnet, Randel Shakison; Daylon Claasen (77. Fabian Serrarens), Danilo, Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon (67. Jarchino Antonia), Marvin Zeegelaar (62. Tom Overtoom), Lorenzo Ebicilio.