Menu
A1 verliest van Feyenoord

A1 verliest van Feyenoord

Ajax A1 is de slappe beginfase in de topper tegen Feyenoord niet te boven gekomen. De schade van 2-0 die in het eerste kwartier werd opgelopen, kon Ajax later in het duel niet ongedaan maken; 3-0.

Centrale verdediger Daley Blind vecht langs de zijlijn een fel duel uit. Centrale verdediger Daley Blind vecht langs de zijlijn een fel duel uit.

Ajax A1 begon onbegrijpelijk slap aan de wedstrijd. Zin in de mini-Klassieker hadden ze allemaal van te voren, maar dat was in de beginfase niet terug te zien aan het spel. Al in het eerste kwartier scoorde Feyenoord via Jordao Patinama twee keer. Na een half uur herpakte Ajax zich wel, kreeg ook nog wel via Renaldo Jongebloet de kans op de aansluitingstreffer maar slaagde er niet in de stand een dragelijker aanzien te geven.

Toby Alderweireld stond met Blind in het hart van de Ajax-defensie geposteerd. Toby Alderweireld stond met Blind in het hart van de Ajax-defensie geposteerd.

In de tweede helft verving trainer Sonny Silooy Jongebloet door Marvin Zeegelaar en een paar minuten later kwam B-junior Rodney Sneijder in het veld voor Vlatko Lazic. Feyenoord kon afwachten en Ajax werd iets beter. Er werden wel kansen gecreëerd maar gescoord werd er niet. Het spel golfde op en neer. Ajax moest waken voor de uitvallen van Feyenoord dat gevaarlijk bleef. In de 71ste minuut gooide Pedro namens Feyenoord de wedstrijd op slot, 3-0. Frank Olijve, die vanaf linkshalf naar de spits ging, schoot nog een maal voorlangs maar de hatelijke nul verdween niet van het scorebord. ,,Het eerste half uur heeft ons genekt", sprak Silooy na afloop. ,,We zijn niet scherp begonnen en dat vind ik zwaar teleurstellend voor een Klassieker."

Christian Supusepa begon met een lichte blessure aan de mini-Klassieker. De linksback stond desondanks negentig minuten in het veld. Christian Supusepa begon met een lichte blessure aan de mini-Klassieker. De linksback stond desondanks negentig minuten in het veld.

Voor de tweede keer op rij verloor Ajax, waardoor Feyenoord nu over de Amsterdammers heen is gesprongen in de stand op de ranglijst.

Opstelling Ajax A1: Padt; Aslan, Blind, Alderweireld, Supusepa; Tillema, Schell (79. Castillion), Olyve; Lazic (54. Sneijder), Jongebloet (46. Zeegelaar), Danillo.

Houd Ajax TV in de gaten voor een reportage over Ajax A1 tegen Feyenoord A1.

Sergio Padt treurt na een Rotterdamse treffer. Sergio Padt treurt na een Rotterdamse treffer.
Een speler van Ajax A1 probeert zijn directe tegenstander te omspelen. Een speler van Ajax A1 probeert zijn directe tegenstander te omspelen.